keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Epävarmuutta ilmassa

Tiistain tunnille sain jälleen Ellin, mistä olin tyytyväinen. Se käyttäytyi karsinassa huomattavasti paremmin kuin viikko sitten, vain satulointivaiheessa tarvittiin Saria pitämään ohjista kiinni. Elli on kyllä hoitotilanteessa varsinainen Pikku Myy – ”mene pois tai puren sinua nenään” J

Tunnilla teimme ravissa pituushalkaisijalla taivutuksia ja oven puoleisessa päädyssä vaihdettiin aina suuntaa. Yhteistyö Ellin kanssa sujui aika kivasti, en tosin saa sitä mitenkään mallikkaaseen muotoon, mutta ainakin se taipui pyydettäessä ja totteli muutenkin apuja hyvin.

Laukassa teimme niin, että tulimme pituushalkaisijalle käynnissä, ja pyrimme nostamaan suoralla hevosella laukan. Tässä tuli hieman ongelmia siksi, että kahdeksan ratsukkoa ei meinannut mahtua tekemään tehtävää, ja väliin oli tehtävä voltteja ja jonoteltava. Lisäksi hevoset alkoivat innostumaan, kun näkivät kaverin säntäävän laukkaan ihan turvan edestä. Meille tulikin sitten Ellin kanssa vähän ongelmia jarruttamisen kanssa. Ellin mielestä olisi voinut laukata kovaa ja pidempää pätkää enkä meinannut saada sitä takaisin käyntiin. Itseäni alkoi kammottaa, että jos se vaikka keksii pukittaa, ja meni sisu kaulaan. Onneksi Heidi tuli sitten tsemppaamaan ja rauhoittelemaan, ja hänen ohjeidensa avulla sain tehtyä harjoituksen vielä kerran. Olin tyytyväinen saamastani rohkaisusta koska kyllä olisi jälkeenpäin harmittanut, jos olisin jättänyt tehtävän kesken. Varsinkin kun ei Elli varsinaisesti mitään ilkeyksiä tehnyt, innostui vaan ja itse jännityin.

Olen kertaalleen muuten onnistunut töpeksimään jopa pudotessani hevosen selästä. Osallistuin taannoin Keiramon tallilla alkeisestetunnille, jossa ratsuni innostui hyppäämisestä niin että ryhtyi pukittamaan. Ilmalentoni katkesi jotenkin hevosen niskaan – jäin nököttämään hevosen korvien taakse. Hieno näky kun 180 cm pitkä täti istuu arvokkaasti hevosen pään päällä ja pitää korvista kiinni. Heppa-parka sitten vain laski päänsä ja liu’uin alas. Muut ratsastajat meinasivat tikahtua nauruun.

Keväisin terveisin Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti