keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Serpentiinikiemurat maneesissa

Melkein jo pääsimme kentälle tiistaina, mutta maneesiin kävellessämme ripeksi heikosti vettä joten päätimme ottaa varman päälle ja jäädä maneesiin. Hevoset olivat maanantaina jo aloitelleet kenttäkautta mikä oli sujunut enemmittä kommelluksitta.

Sain ratsukseni ensin Karinan, mutta aika pian ilmeni että sen vasen takajalka oli kipeytynyt pahasti. Karina ei suostunut laskemaan painoa kipeälle jalalle, toivottavasti vamma paranisi pian. Siirryin sitten Pasin treenikaveriksi. Fysiikkani järkyttyi tästä suuresti, kun on monta viikkoa mennyt tasaisella Karinalla niin Pasin ravi oli melkoista ryskytystä J

Aloitimme tunnin kovin vappuhenkisellä harjoituksella, molemmille pitkille sivuille piti tehdä ravissa serpentiinimäisiä kiemuroita 3-4 kpl. Tästä siirryimme tekemään siksak-väistöä, eli pitkillä sivuilla piti tehdä monta väistöpätkää uralta ulos ja takaisin uralle. Tämä sujui Pasin kanssa kohtuullisen hyvin, se ymmärsi pian mitä siltä odotettiin.

Laukkaharjoitus tehtiin keskiympyrällä, tykkään keskiympyrän laukkaamisesta koska siinä ehtii  laukata pidemmän pätkän ja keskittyä taivuttamiseen. Keskiympyrälle kaikki ratsukot myös mahtuvat hyvin tekemään harjoituksen. Pasi ei vain tykännyt laukannostoista, jotka olivat melkoista räpiköintiä, en tajunnut tai jaksanut olla tarpeeksi skarppi sen kanssa. Kyllä se sitten laukkasi ihan nätisti. Pasi oli hetkittäin ihan hirmu kiva, ja sitten taas välillä aivan jähmeä. Hiki virtasi ja hengästyin sata kertaa enemmän kuin Karinalla.

Ensi viikolla onkin kosolti kilpailuja. Onnea matkaan kaikille kisoihin osallistuville ratsukoille!

terkuin Salla

1 kommentti:

  1. Hei!

    Teillä on aivan ihana blogi! Olen jo monena päivänä käynyt katsomassa, olisiko uusi juttu tullut...

    VastaaPoista