torstai 19. kesäkuuta 2014

Alaskan kesä



Varmaan ikinä ennen ei ole käynyt niin, että kevätkauden viimeinen tunti ratsastetaan maneesissa. Mutta niin vain kävi, koska oli niin navakka tuuli, ettemme olisi kuulleet Idan opetuksesta yhtikäs mitään. Lehtiotsikoiden mukaan Suomessa on nyt kylmempi kuin Alaskassa, uskon kyllä.

Ihmettelimme tallissa uutta hevosta Belfastia, jota Sari pääsi heti kokeilemaan. Belfast oli todella kiltti karsinassa ja maneesiin talutettaessa. Koko tunnin se kulki kauniisti ja tasaisesti, Sari melkein liikuttui kyyneliin kun tykkäsi siitä niin kovin...
"Sasua" varustetaan
Alkukäynnit



















Lissun selässä en kokenut ihan yhtä suuria tunteita (!), vaikka se suosikkiratsuni onkin. Aloitimme tunnin väistättämällä hevosten takaosaa pitkän sivun vieressä vuorotellen vasemmalle ja oikealle. Lissun peppu siirtyi kevyesti vasemmalle, mutta oikealle paljon kankeammin. Ravissa harjoitus olikin jo hankalampi, vauhti tuppasi hidastumaan väistöjen aikana matelevaksi.

Laukkaharjoituksessa pyrittiin kääntämään hevonen lyhyeltä sivulta suoraan pitkän sivun viereen ja pitämään hevonen suorana ja laukassa seuraavaa lyhyttä sivua kohti. Kuulostaa helpolta, ei muuten ole. Lissu oli laukannostoissa tosi tosi tahmea, ja koska laukkapätkät olivat lyhyitä niin emme päässeet oikein puusta pitkälle. Tiedän tiedän, olisi pitänyt heti käyttää raippaa takajalkojen aktivoimiseksi.

Hauskaa kesää kaikille!

t. Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti