keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Heikkoa esitystä Lentulla


Melkeinpä ilmoittauduin alkeiskurssille tiistaina, sen verran päin mäntyä meni koko tunti. Ratsastin Lentulla nyt toistamiseen ja jouduin ihmettelemään että olenko oppinut mitään tähän ikään mennessä. Paitsi että oma suoritus meni persiilleen, niin terrorisoin myös muiden ratsastusta aika lahjakkaasti. Että kaikki jotka mielivät ratsastamaan ti klo 18 tunnille, niin ihan omalla vastuulla sitten ja oman turvallisuuden riskeeraten…

Tunti oli jakotunti ja meitä oli 9 ratsukkoa, mikä on haasteellista yhtä kaikki. Tunnin ideana olivat siirtymät, joita tehtiin enimmäkseen ilman jalustimia ratsastaen. Aluksi piti kääntyä ravissa uralta keskihalkaisijalle, pysähtyä ja lähteä taas liikkeelle raviin. Olimme enimmäkseen kaikki sikin sokin uralla ja sen vieressä ja keskellä kenttää ja ylipäätään epävarmoja siitä kenen vuoro onkaan mennä keskelle pysähtymään… Lenttu keksi pysähdyksensä aikana ruveta pissimään, jota en itse hoksannut eikä myöskään takana ratsastanut Sari, joka sitten meinasi Dinolla jyrätä meitin. Lenttu ei vaan suostunut liikahtamaankaan ennen kuin oli asiansa toimittanut joten siinäpä olimme tulppana sitten.

Välillä teimme käynnistä pysähtymisiä ja siitä peruutuksia, tässäkin aiheutimme vaaran kun ratsastin Karinaa päin. Kyllä vaan, en tajunnut että Karina ja Merja alkoivat peruuttaa ja niinpä tupsahdimme heidän takapuoleen, johon Lenttu reagoi kääntämällä salamannopeasti takapuolensa Karinaan päin. Yritin varoittaa Merjaa kiljumalla ”POT POT POT”, mihin Merja vastasi myös kiljumalla, ja Karinakin hermostui niin että peruutti sitten ravissa. Kumpikaan hevosista ei potkaissut kun sain Lentun potkittua tilanteesta pois. Ida sanoi että olimme kuin hysteerinen kanalauma, kieltämättä osuva kuvaus.

Tunti jatkui ihan yhtä sujuvissa merkeissä. En saanut Lenttua taipumaan, en siirtymään laukasta käyntiin, en laukkaamaan kunnolla oikeaan kierrokseen enkä oikeastaan tekemään yhtään mitään. Jaa no käynti pitkin ohjin meni ihan ok. Sen sijaan muut ratsastajat tuntuivat olevan kovin tyytyväisiä hevosiinsa, hemmetti sentään, Dino meni sairaan hienosti Sarin kanssa ja Eija kehui Reksin olleen hyvällä päällä myös.

t. Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti