torstai 22. tammikuuta 2015

Siirtymiä Sasun kanssa

Olin kieltämättä aika ilahtunut, kun Lenttu, tuo mokoma Rumarautias, olikin siirtynyt Katin ratsastettavaksi ja pääsin taas Sasun selkään. Sasu on tallissa kyllä niin hyväkäytöksinen ja viehättävä heppaherra, ihan eri asia laittaa sitä kuntoon kuin väkkäränä touhottavaa adhd-suokkiamme.

Tuntimme alussa oli vähän pinkeää meininkiä ensin. Kun yksi hevonen (Lenttu...) säikähtää jotain, niin sitten 6 tätiä hermostuu ja jännittyy (=kanalauma) ja hevosemme tietenkin myös, niin se vaan on. Mutta eipä siinä muuta kuin alkuverryttely käyntiin ja keskittymään tehtäviin, niin pian oli koko ryhmä rotissa taas.

Teimme tunnilla paljon siirtymisiä pituushalkaisijalla. Aluksi ravista pysähtymisiä ja sitten ravista laukannostoja. Laukkatehtävää muutettiin vielä siten että laukka piti nostaa jo pitkältä sivulta, käntää laukassa pituushalkaisijalle, hidastaa keskellä raviin ja vielä tehdä pysähdys C:n kohdalle maneesin oven eteen.

Sasu toteutti pyyntöni oikein kiltisti. Laukannostoissa se oli vähän kiireinen ja tikkasi ravia sivuttain, erityisesti vasen laukka nousi aika vauhdikkaasti. Oikea laukannosto sujui paljon tasaisemmin. Sasu tuntuu noston hetkellä siltä että pian mennään varmaan aika kovaa, mutta eipä mentykään vaan laukassa oli oikein tasainen ja mukava istua ja helppo ohjata. Jotenkin kuitenkin taas häröilin itse enkä valmistellut hevosta tehtäviin kunnolla. Se johtuu varmaan siitäkin, että piti tarkkaan seurata etäisyyksiä muihin ja sitä kenen vuoro olikaan tehtävään mennä.
 
terkuin Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti