keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Maneesissa hikoilua

Rankat sateet olivat muuttaneet kentät kuravelliksi, joten jouduimme ratsastamaan tiistain tuntimme maneesissa. Kauhia pettymys kun ulkona oli kiva kesäsää, mutta minkäs teet kun kuraa olisi ollut polviin saakka.


Ratsastin jälleen Ansalla, joka muuten oli tallissa taas ihan älyttömän kiva ja ystävällinen. Se oli saanut itsensä aivan rapaiseksi lautasia myöten, kuran rapsuttamisessa meni aikansa. Tunnilla se oli vähän normaalia virmakampi alusta alkaen, enemmänkin piti tehdä pidätteitä kuin pyytää vauhtia.

Teimme ensin ravissa pääty-ympyröitä ja sitten siirryimme laukkaamaan pääty-ympyrän. Tämän jälkeen tehtiin meille Ansan kanssa mahdottomaksi osoittautunutta harjoitusta, jossa piti ensin käynnissä tehdä pohkeenväistöä uralle ja sitten nostaa käynnistä laukka. Eihän Ansa pysynyt nahoissaan kun huomasi muiden säntäävän laukkaan turvan edestä. Se pomppi paikallaan ennen nostoa ja ehdin jo hermostua että se pomppaa kohta kattoon asti tai jotain. Saimme tehtyä muutaman hätäisen väistön ja noston, mutta enimmäkseen olimme molemmat jännittyneitä ja kohelsimme häiriten muiden ratsastamista. Ilman Idan apua olisimme jääneet pomppimaan merkkitötteröt lyttyyn, mutta hänen avullaan harjoitus saatiin sitten tehtyä kunnialla edes kerran.

Lentullakin näytti olevan menohaluja, se tuntui myös olevan pomppufiiliksellä. Muita en oikein ehtinyt katsellakaan kun yritin saada Ansaa tasoittumaan. Maneesissa tuli kyllä kunnon hiki, siellä kun ei käy tuulenvirettäkään. Tähän kohtaan olisinkin halunnut laittaa kuvan tätiryhmämme jäsenistä tunnin jälkeen, mutta eivät mokomat innostuneet kuvattaviksi. Hiukset oli mukamas huonosti hikistyttyään kypärän alla... jaa no ehkä vähän :)

Ensi tiistaina ratsastuskoulutiimimme kokoontuu vielä putsailemaan hevosten varusteita, mutta sitten tulee ainakin itselläni pitkä kesätauko ratsastuksessa. Vähän se harmittaakin, ehkä kärkyn irtotunteja kuitenkin. Oikein sujuvia ja innostavia ratsastushetkiä kaikille niille, jotka osallistuvat kesäkursseille – Outille erityisesti tsemppiä, heh!

Oikein mukavaa ja toivottavasti aurinkoista kesää toivottaa Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti