keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kouluryhmä vs. Estetunti

Ennen kuin aloitat lukemaan tätä tekstiä, varmista ettei piposi ole liian kireällä. Jos olet altis vetämään herneen nenään, älä lue tätä postausta, vaan käänny lääkärin puoleen.
 Tämän tekstin ei ole tarkoitus loukata tai pilkata ketään henkilökohtaisesti.

Eilisillä tiistaitunneilla kello kuuden rääväsuu-kouluryhmä ja seitsemän esteryhmä tekivät samoja tehtäviä puomeilla ja pienillä esteillä. Tuli siis todettua, että kouluryhmä pysyköön tasaisella. No, niillä (ja katsojilla) oli ainakin hauskaa.

Tallissa

Tätiryhmä huomaa listassa lukevan este/puomitunti. Seuraa väittelyä siitä, kuka on mennyt sanomaan Heidille haluavansa ylittää mitään mikä ei ole maantasalla. Ratsuja kunnostetaan vapisevin käsin ja mutistaan ratsuvalinnoista, varusteista, säästä ja suunnitellan viikonloppulomaa. Vessajono on pitempi kuin normaalisti, liekö tähänkin syy.
Esteryhmä astelee talliin yhtä tyynenä kuin aina ja harmittelee ettei luvassa luultavasti ole kansallisen tason esterataharjoitusta. Muiden ratsut ovat jo kentällä tätien höykytettävänä joten vain poniratsastaja jää talliin kunnostamaan arvoisaa Ponia ja vakoilee samalla kentällä olevaa hupinumeroa.

Tunti

Puomit, kavaletti ja este on sijoiteltu kentälle kuvan osoittamalla tavalla. Kävelyn jälkeen aloitetaan ravissa tekemällä ympyrä ravipuomien ympärille kevyessä istunnassa. Tädit unohtavat joko kevyen istunnan, askellajin tai koko ympyrän. Kuuluu valitusta vatsalihaksien puutteesta ja kyseenalaistetaan niiden olemassaoloa. Yritetään lintsata ylhäällä pysymisestä, vaikka Heidi vakuuttelee että satulassa on nastoja.
Esteryhmä suorittaa tehtävän täydellisyyttä hipoen. Takapuoli ei hipaisekkaan satulaa ja lintsausta ei tapahdu, ainoat ongelmat kentän laidalla huutelevat tädit.

Aloitetaan koko harjoituksen tekeminen, ensin puomin yli, ravipuomit, ympyrä kavaletin yli, ravipuomit uudestaan ja esteen yli. Tuntien välillä oli hiukan eroja askellajeissa, suunnassa ja istunnassa. Tädit huitelivat menemään vähän kyseenalaisesti. Ratsut hyppää aluekisoissa ysikymppiä mutta kuskit ei pääse yli 40 senttisestä ristikosta. Tai jos vahingossa osuivat esteeseen ja häkeltynyt hevonen vielä loikkasi yli, ratsastajien ääniefektit karkottivat kaikki pikkulinnut kilometrin säteeltä. Ohimenoja ja äkkijarrutuksia tuli niin paljon että kamerasta loppui akku puolivälissä. Lopuksi este taisi olla pieni okseri mutta kyllä jokainen sen sai ylitettyä. Tunnin lopussa taisivat vielä kaahailla laukassa ympäri kenttää, mutta henkilövahingoilta säilyttiin.
Esteryhmä suoritti tehtävää hillityn elegantisti, tosin poni harjoitteli kansallisoopperan balettiesitystään kahdesti ja oli pudottaa kuskin suorittaessaan hyppy-käännös sarjojaan. Ratsukko selvitti kuitenkin välinsä ja suoritti tehtävää lähes täydellisesti, tosin kantapäät olivat ylhäällä ja kädet huiteli missä sattuu, mutta se johtui suoraan silmiin tulleesta auringonpaisteesta, ei suinkaan ratsukosta. Välillä joku hevonen etsi pienen ristikon vierestä suurempaa vaihtoehtoestettä ja joku saattaisi tulkita tämän ohimenona, mutta näin ei siis tapahtunut.
Kun kaikki olivat saaneet tehtävän hiottua täydelliseksi, siirryttiin loppuravien kautta käyntiin ja osa lähti vielä metsälenkille. Loppujen ratsut jäivät vielä koulutunnille muistelemaan että miten sitä kuuluisikaan oikein liikkua.

Loppuun vielä nopeasti kasattu tätien mokailuvideo, seassa pari esimerkkiäkin miten homman olisi kuulunut sujua (:


Hyvää kesää kaikille, erityisesti tädeille !

-OK





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti