tiistai 29. toukokuuta 2012

Vastoinkäymisiä vastalaukassa

Harjoituskaverini Jekku odotti iloisena karsinassa, kun saavuin tallille tiistaina. Se oli kovin seurustelutuulella, sain harjaamisesta palkkiokseni leppoisaa turvalla tönimistä. Jekku tuntui alkukäynnissä reippaammalta ja touhukkaammalta kuin aiempina kertoina, ja valmistauduin jo vauhdikkaaseen tuntiin – mutta ei, ravissa se taas pikemminkin lompsotteli kuin kiihdytteli.

Taivuttelimme hevosia aluksi pitkillä sivuilla sisään ja ulospäin. Sitten siirryimme tekemään lyhyet sivut ravissa ja pitkät sivut laukassa siten, että toisella pitkällä sivulla nostettiin myötälaukka ja toisella vastalaukka. Ihan hyvin homma sujui kaikilta, ratsastimme melko laajaa kenttää joten mahduimme hyvin. Jekkukin nosti melko kiltisti pyydetyt laukat, kunhan vain tajusin jättää tarpeeksi väliä edelliseen ratsukkoon.

Suunnan vaihtumisen jälkeen teimme laukannostot käynnistä samalla idealla. Meille tuli Jekun kanssa ylitsepääsemättömiä ongelmia oikean laukan kanssa heti alusta alkaen. Jekku tarjosi ensin vaihtelevasti jompaakumpaa laukkaa, eli ei selvästikään ymmärtänyt apujani, tai malttanut kuunnella niitä. Homma kulki siten että Jekku jännittyi kovasti ennen nostoa, en saanut oikeita apuja läpi ja sitten se ryntäsikin jo vasempaan laukkaan ja kesti kauan ennen kuin sain sen takaisin raviin ja käyntiin. On se merkillistä, miten noinkin tuttu asia voi alkaa tuntua vaikealta, kun ongelmia ilmenee.

Heidi jaksoi kuitenkin sinnikkäästi huutaa ohjeita ja tarjota ratkaisuja, ja me Jekun kanssa säntäilimme pitkin kenttää muiden jo ollessa loppuravissa. Lopulta oikea laukka nousi mutkittelemalla voltin kautta, sain sentään laukatuksi vastalaukassa yhden pitkän sivun. Nyt olisikin ollut kiva päästä Jekun kanssa tunnille heti tänään ja jatkaa harjoituksia…

Juhannus lähestyy ja kohta tiistaituntimmekin jää kesätauolle. Tätiryhmästämme Sari, Eija ja Outi hankkivat uusia ratsastuskokemuksia lähtemällä Pärnuun miniloman viettoon Sassi-tallille - eikö kuulostakin houkuttelevalta? Vaan toki uusia kokemuksia ja oppia voi hakea myös oman tallimme kesäkursseilta, valikoima oli oikein monipuolinen.

Hiukan lämpimämpiä kelejä odotellessa,

terkuin Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti