lauantai 19. toukokuuta 2012

Kisailua


 Turun Malja on täydessä vauhdissaan ja tallialueemme on täynnä huippuratsukoita. Torstaina aluekisoihin osallistui monia tuntiratsukoita, sen lisäksi minä ja Elli kävimme seurakisoissa nykyisen Kartanon tallin puolella hyppäämässä 60 ja 80cm.
 Sääennuste lupasi vesisadetta koko päiväksi ja kun tultiin tallille yhdeksän jälkeen aamusta, satoikin vettä. Minä ja hevosen-(ja kuskin)huoltajana toiminut äiti käveltiin maksamaan lähdöt ja yritin opetella rataa kentänlaidalta, ei onneksi mikään kovin hankala. Palasimme TRn puolelle, katsoimme muutamia tuntsareiden suorituksia Maljakentällä ja mentiin laittamaan Elliä kuntoon. Karsinassa odotti oikea hapannaama, Elli olisi mielummin jäänyt muiden kanssa viettämään vapaapäivää, ja oli tavalliseen tapaansa erittäin onnellinen satulan laitosta. Tavarat kasaan ja käveltiin kisapaikalle, alikulkutunnelissa tosin hieman jännitti.
 Jouduimme odottelemaan jonkin aikaa ennen verkkaan pääsyä, Elli nähtyään kentällä olevat esteet ei malttanut odottaa enää yhtään.
 Se 60 verkka olikin sitten aikamoinen katastrofi. Elliä jännitti maneesi ja esitti kaikki vaikean tason koululiikkeet, ympärillä kaahaavat ponit eivät helpottaneet asiaa. Otettiin vain pari hyvää hyppyä, loppuaika meni rentouden hakemiseen. Valmistautumiskujassa Elli poltti käämit totaalisesti ja kentälle päästyään tuijotteli ihmeissään katsojia ja esteitä. Tosi hyvältä siis näytti jo tässä vaiheessa.

Rata oli 8 esteen perusrata ja 2.vaihe 4 estettä, pari suhteutettua linjaa, muuten aika pitkiä teitä. Siihen asti meni hyvin, että ensimmäisen esteen jälkeen hävisi jalustin. Vauhtia oli tosi paljon, kaarteissa oli tekemistä pysyä kyydissä. Viimeinen suhteutettu oli neljän laukan väli mutta rysäytettiin se kolmella. Ihme että puomit pysyi ylhäällä. Sen jälkeen unohdin ratsastaa viimeiselle esteelle, joten tehtiin iso ympyrä ja hypättiin viimeinen este. 60cm siis 4vp, rata ei ollut todellakaan hyvä koska ratsu vei kuskia kuin märkää rättiä. Päätin silti lähteä korjaamaan virheitä kasikymppiin, toivoin että esteiden nousu vähän hillitsisi vauhtia.

80cm verkka oli jo parempi, saatiin rentoa ravia jo alkuun eikä tullut mitään hyppelyitä yms. Pari hyvää hyppyä pystylle, kaikki oli hyvin. Ohjaus kohti okseria, Elli pudotti minut pilvilinnasta ottamalla ensimmäisen stopin ikinä minun kanssa. Ohjat käteen ja pohkeet kiinni niin ei mitään ongelmaa mennä yli. Kannattaisi ehkä vähän keskittyä joskus (:

  80 rata oli ihan superhyvä edelliseen verrattuna. Sain pidettyä kontrollin (ja jalustimet) esteiden välissä, Elli ei kaahannut yhtään. Mutta se perusradan viimeinen suhteutettu rysähti taas. Ajattelin vain, että nyt en mene siitä kasista ohi ja unohdin pidättää, onneksi Elli nosteli koipiaan. Sain jatkaa 2. vaiheeseen, kaksi ekaa estettä ihan ok, mutta sitten kuuluu videoltakin vain "missä se **tun ykstoista nyt on". Löytyi sekin ja sitten viimeiselle, kuski heitti ohjat ja pohkeet joten oli lähellä ettei mokattu viimeiselle. Puhtaasti kuitenkin yli ja maaliin. 80cm siis 0vp, arvostelu oli vain että kaikki puhtaat palkitaan joten saatiin ruusuke ja ravailun jälkeen käppäiltiin kotitalliin. Elli pääsi syömään heiniä ja huoltojoukot putsaamaan kuraista ratsua ja sen varusteita. Lopuksi vielä toimihenkilöimään radalle ja makkaranpaistoon. Kiva päivä siis vähän huonosta alusta huolimatta.

Kuudestakympistä en alunperin ajatellut julkaisevani sitä videoa mutta näytetään sekin nyt vertailun vuoksi. Siinä on kyllä hukassa niin kuski kuin kuvaajakin, mutta koittakaa kestää. Omia virheitäni tiedostan itsekin, joten jos on asiaa ne voi tulla sanomaan kasvotusten, huomenna olen Maljassa auttelemassa.



Kaikista kuvista iso kiitos Jaxelle ja kameran lainasta Ansulle !

- Oona




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti