keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Pasi petrasi

Voi hitsi miten ihana alkukesän päivä oli eilen tiistaina, melkeinpä liiankin lämmin ratsastamista ajatellen. Vähän toista kuin 2 viikkoa sitten kun saimme vettä ja tuulta niskaan ratsastaessamme sinnikkäästi ulkona.

Ratsastin taas Pasilla, joka näytti edellisellä tunnilla olevan yhtä reipas kuin etana erämaassa. Odotin siis että jos nyt selviän tunnista ilman rasituksen aiheuttamaa sydänkohtausta, niin ainakin nestehukka tulee ja vie tajun. Mutta hei, selvää piristymistä tapahtui kun ryhdyimme reippaasti ravaamaan koko uraa, ja heti alkutunnista laukkasimmekin koko uraa pitkän tovin.

Pasi oli laukatessa kuin eri hevonen (johtuen vain Retun antamasta vetoavusta). Laukka-askelet olivat lennokkaat Retun perässä, mutta heti kun yritin hakea lisää tilaa ja tehdä ympyrän, niin Pasi kangistui pökkelöksi ja hyytyi melkein pysähdykseen saakka. Mielestäni en ottanut liian kovaa sisäohjasta, mutta Pasi oli vissiin eri mieltä.

Teimme tunnilla myös väistöjä siksak-maisesti toiselle pitkälle sivulle. Tässä raviväistö sujui paljon luonnikkaammin kuin käynti, vaikkei Pasin harjoitusravissa olekaan mitään luonnikasta. Nostimme vielä laukat heti väistön jälkeen, ja suureksi yllätykseksi Pasi nosti laukan heti kun sitä pyysin. Kun lopuksi laukkasimme koko uraa, niin jouduin jopa tekemään useita pidätteitä, kun intoa tuntui riittävän. Loppuravit olivat sitten taas tutun tahmeat, mutta olin tosi iloinen että saimme aikaan edes ajoittain etenemisen meininkiä!

Kuulin että tuntihevosemme (ja ratsastajatkin, heh) käyttäytyivät oikein edukseen sunnuntain katrillissa. Oikein harmittaa etten ollut näkemässä, Dinokin kuulemma on ollut niin olevinaan yleisön edessä. Se oli varmasti kiva kokemus sekä ratsastajille että hevosille! Ehkäpä tänne sivustollemme saadaan piakkoin video kaikkien katsottavaksi.

terkuin Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti