torstai 30. tammikuuta 2014

Puomit pakkasessa



Että sitten tuli kauhea viimakin sen lisäksi että on kova pakkanen. Ennen kuin muutan pysyvästi jonnekin lämpimään, joutunen hankkimaan toimivampia talviratsastusvaatteita kylmää estämään, sen verran sormet ja varpaat kipristeli tunnilla. Enää tuollaiset 130 päivää kesään, huoh.

Vaan Hani oli taas ihan muru. Rapsuttelin sitä karsinassa, ja laittoi naamansa syliin silitettäväksi ja vielä silmätkin kiinni. Siinä kuulkaa stressitasot ja verenpaineet laskivat vauhdilla terveellisempiin lukemiin… paitsi tädillä, toivottavasti myös hevosella.

Ravailimme ja laukkailimme tunnilla puomien yli. Puomit olivat toisen pitkän sivun vieressä. Homman juju oli siinä, että kahden puomin välillä piti ensin tehdä ravi-käynti-ravi- siirtymä, ja sen jälkeen ravista laukannosto. Onnistuin aluksi nostamaan kymmenisen kertaa väärän laukan, mutta kun maltoin antaa tarpeeksi selkeät avut niin toki Hani oikean laukan kykeni nostamaan. Kiva ja miellyttävä ratsu, viihdyin sen kanssa taas mainiosti.

Kaikki ratsukot taisivat tykätä harjoituksesta. Reksillä oli alkutunnista vertymisvaikeuksia, mutta lopputunnista se kulki tosi kauniisti kuten yleensäkin Sarin kanssa. Tunnin tyylikkäin ratsukko oli mielestäni Lissu ja Teija, koska he olivat sopusuhtaisia, sulavia ja samansävyisiä :)

terkuin Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti