torstai 6. maaliskuuta 2014

Lisäysharjoituksia Lissun kanssa



Viikko sitten jouduin keräilemään itseäni kun sain tunnille Dinon josta en juuri välitä. Tunti olikin sitten ihan kiva, menimme puomeja ja taivuttelimme hevosia. Dino oli aikas mukava mutta tietenkin tosi laiska kun en uskaltanut ratsastaa sitä tarpeeksi (tiedän, nössö mikä nössö).

Olin hirmu ilahtunut, kun Dino siirtyikin jo tällä viikolla Eijalle ja pääsin suosikkini Lissun selkään. Lissu tosin oli luontonsa vastaisesti vähän kiukkuinen karsinassa, mutta tokeni kyllä rapsutteluilla.

Aloitimme Idan pitämän tunnin tekemällä lisäyksiä ravissa pitkille sivuille. Lisäyksen jälkeen piti keskittyä kulmien huolelliseen ratsastamiseen. Oli vaihteeksi piristävää aloittaa tunti reippaasti, siinä "heräsi" ja vertyi itsekin nopeasti.

Teimme lisäykset sitten myös koko rata leikkaa –linjalla ja myös laukassa. Laukan lisääminen oli yllättävän haastavaa – paitsi Dinolle, joka esitti Eijalle miten paljon hän tykkäsi tästä harjoituksesta ja teki tosi näyttävät lisäykset muttei lähtenyt kuitenkaan rynnimään minnekään. Melkeinpä kaikkia muita ratsukkoja Ida komensi lisäämään paljon enemmän. Lissukaan ei olisi millään venyttänyt laukka-askeltaan, vasta kolmannella yrittämällä pääsimme edes jonkinlaiseen vauhtiin.

Wildalla oli ensin vaikeuksia laukata yksinään (harjoitus tehtiin yksi kerrallaan), se kiemurteli ja ahistui kun joutui laukkaamaan vauhdilla pelottavaan katsomopäätyyn. Hienosti Outi sai sen kuitenkin kuuntelemaan, ja lopulta harjoitus onnistui mainiosti. Wildan mielestä hän olisi heti tarvinnut namipalan palkkioksi moisesta reippaudesta.

terkuin Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti