sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Estekurssi, osa 3

Näin alkuun hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille !

Perjantaina oli estekurssimme viimeinen päivä ja (minusta) haastavimmat tehtävät ja rata, esteetkin nousivat enemmän kuin muina päivinä, toisaalta ehkä minun ja Jekun paras päivä.
Ryhmä selvisi kuitenkin kunnialla, tosin pientä spurttailua tapahtui ja yksi putoaminenkin, onneksi ilman loukkantumisia.

Jäämme nyt ilman kuvia, mutta yrittäkää ymmärtää silti.
Alkuravien jälkeen laukkailimme jälleen. Vaikka homma ei minulla olekaan hanskassa, onnistuimme paremmin kuin edellisinä päivinä ja saimme hyviä pätkiä laukattua. Osaan joko suunnitella reittiä tai ratsastaa eteenpäin, eli jos reitti on selvä, laukka putoaa raville. Kun taas saimme vauhdin päälle, olen jonkun tiellä tai umpikujassa. Hieman hiomista siis löytyy.
Hypyt aloitettiin yksittäiselle ristikolle, ja tulimme alusta asti laukassa sisään. Askeleet sopivat joka kerta ja hypyt olivat hyviä. Pari hienoa hyppyä riittikin ja saimme lopettaa tehtävän. Tuntui siis alusta asti, että hyvin menee.
Tunnin varsinaisina tehtävinä olivat kaksi linjaa, ensimmäinen oli kahden esteen pysty-okseri linja kaarevasti vasemmalle kohti katsomoa. Kerran meni jalat täysin solmuun välissä ja okserille tuli jänisloikka, muuten onnistuimme tekemisessämme. Seuraavana oli pysty- kaareva linja oikealle - okseri - kaarre vasemmalle - pysty -linja poispäin katsomosta.. Käännökset näyttivät aika tiukoilta ja ajattelin, että ohi taidetaan mennä. Jekku kuitenkin keskittyy hypätessään ja laukan vauhtikin hidastuu, joten onnistuimme. Pystyimme myös tulemaan laukassa sisään jolloin hyppääminen on vähän helpompaa.

Lopuksi nämä linjat yhdistettiin eli ensin kahden esteen linja kohti katsomoa ja sen jälkeen kolmen esteen mutka poispäin ja lopuksi yksittäinen pysty. Tulimme radan kahteen kertaan, sen ollessa vähän kaikkea 70 ja 80 välillä. (Olen muuten surkea arvioimaan korkeuksia).
Askeleet sopivat laukassa hyvin, ekalla kerralla meni lopussa askellajit sekaisin mutta selvittiin puhtaasti. Toisella kerralla tulimme joka hyppyyn laukassa ja kaikki esteet jäivät ylös. Hieno päätös kivalle estekurssille!
Vähän tuli päätösvaikeuksia ensi perjantain kisojen luokasta, mutta jos nyt ei muutosta tapahdu , niin hyppäämme 80 luokan, tavoitteena päästä rata loppuun asti ja tietysti mahdollisimman vähillä virheillä.

Kiitos kivasta estekurssista mukana olleille ratsukoille, ihanille ihmisille jotka olivat kantamassa esteitä, kuvaajille sekä tietysti Heidille hyvästä opetuksesta !

Onnistumisia tälle vuodelle,
OK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti