keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Vuoden ensimmäinen tunti

Jos vuoden loputkin ratsastamiset sujuisivat näin hyvin, en tekisikään mitään muuta kuin ratsastaisin. No, kyllä niitä kehityskohtia eilisestäkin löytyi, mutta hauskaa ainakin oli !

Tämä oli myös viimeinen tunti ennen kisoja, aiheena tosin olivat puomit jotka oli aseteltu kahteen kolmen puomin ryhmään pituushalkaisijan molempiin päihin. Lisäksi keskellä halkaisijaa oli keilaportti ja sen kanssa samassa linjassa puomi pitkällä sivulla.

Aloitimme käynnissä 10 metrin voltilla, joka alkoi peililtä ja meni keilojen välistä takaisin alkupisteeseen. Teimme Jekun kanssa luultavasti yhteisen taipaleen parhaimmat voltit tähän mennessä, ja kun tehtävää jatkettiin ravissa, saimme lisää onnistumisia.
Tehtävä lisättiin koko pituuteensa. Käännettiin pituushalkaisijalle ensimmäisten puomien yli käynnissä, siirryttiin raviin ja tehtiin voltti keilojen välistä puomin yli ja takaisin lävistäjälle, suoristuksen jälkeen takaisin käyntiin ja kolmen viimeisen puomin yli.
Vauhtia oli välillä hiukan paljon, suuremmilta kompastumisilta silti säästyttiin, voltitkin olivat yllättävän paljon voltin näköisiä, vaikka olivatkin aika pieniä.
Kun kerran meni vielä hyvin, tehtävään lisättiin vauhtia. Aloitettiin ja lopetettiin ravissa, voltti tehtiin laukassa. Uskon, että jokainen Jekulla laukannut ymmärtää, ettei 8 metrin laukkavoltti suju välttämättä ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti. Ratsuni myös hiukan lämpeni tehtävässä ja vauhtia ei meinannut saada hiljenemään millään.
Voltissakin ilmeni muutama ongelma. Joko puomin yli piti hypätä, kaadoimme keilat tai emme osuneet keilojen väliin. Tai sitten vauhti ei hidastunut ennen viimeisiä puomeja ja välit meinasivat käydä ahtaaksi.
Lopuksi saatiin onnistunut suoritus ja lupa loppuravailuun. Loppuraveissa tosin oma selkä petti, ja oli vaikea istua missään askellajissa, joten tulin vähän aikaisemmin alas.

Jekun kanssa ratsastamisesta ja touhuamisesta tulee aina jotenkin niin hyvälle tuulelle. Ratsastaessa se yrittää aina parhaansa, ja kun sitä kehuu, se kasvaa viisi senttiä ja yrittää tehdä vielä paremmin. Karsinassa se on kokoajan mukana tekemisessä ja puuhailee omiaan.

Kisat ovat siis ylihuomenna, tsemppiä kaikille tuntiratsukoille jotka kisakentälle uskaltautuvat, kaikki muutkin kannustamaan ja seuraamaan varmasti mielenkiintoisia kisoja ! Minä ja Jekku tuomme siis panoksemme 80cm luokkaan, luulen että sekin ihan katsomisen arvoinen suoritus, hyvässä vai pahassa, se jää nähtäväksi :)

-OK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti