keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Kiltti Karina

Voi tätä sateista kesää, ja ilmeisesti syksyäkin. Melkein jo pääsimme eilen ratsastamaan tuntimme kentälle, mutta eikös sade alkanut juuri kun talutimme hevoset ulos. Päätimme siirtyä maneesiin mikä olikin hyvä ratkaisu, sillä välillä satoi oikein kohisemalla.

Ratsastin pitkästä aikaa Karinalla. Se käyttäytyi karsinassa niin kiltisti, että ajattelin sen jo olevan jotenkin kipeä... Meitä oli vain 6 ratsukkoa tunnilla, joten tilaa riitti hyvin. Tunnin aiheena olivat väistöt, joita teimme keskihalkaisijalla. A-kirjaimen kohdalta käännyttiin siis halkaisijalle ja väistö tehtiin uraa kohti, ensin käynnissä ja sitten ravissa. Karina totteli hienosti varsinkin vasempaan kierrokseen, oikealle päin oli hieman hankalampaa. Jos väistössä tulee ongelmia, niin jostain syystä niitä tulee yhtäkkiä oikein roppakaupalla – hevonen ei väistä ja sen kaula kenottaa väärään suuntaan ja tahtikin on liian hidas… mutta loppua kohti väistömme paranivat myös oikealle.

Väistöjen jälkeen pääsimme laukkaamaan koko uraa, väliin piti tehdä pääty-ympyröitä. Oli tosi kiva laukkailla Karinalla, jonka selässä on hyvä istua ja se laukkaa mielellään eikä pyri hidastamaan raviin. En ole silti koskaan saanut sitä koottua kauniiseen muotoon, vaan se juoksee kaula pitkänä tehden kuitenkin päällisin puolin kiltisti mitä pyydän. Taisimme Karinan kanssa molemmat siis viihtyä mukavuusalueella ilman suorituspaineita… mikä tulikin tarpeeseen takkuisen työpäivän jälkeen. Tulin siihen tulokseen, että Karina ja minä olemme paljolti samanoloisia – suuria, pitkäkaulaisia otuksia, jotka säikkyvät asioita joita muut eivät edes näe ja joille tulee helposti silmätulehdus J

Eija pääsi kokeilemaan ystävällistä mutta laiskaa Retua. Paitsi ettei se ollut mitenkään laiska, Eija tykkäsi siitä paljon. Hänellä oli toki kannukset, ja kuulemma Retu tarvitsee nopeat avut toimiakseen, mutta meno oli oikein mallikasta. Retu hidasteli vain maneesiin talutettaessa ja sieltä poistuttaessa, kiire ei ollut kumpaankaan suuntaan.

Hyvää syyskuun alkua t.Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti