tiistai 16. lokakuuta 2012

Uusi Hani-heppa

Pääsimme tiistaina tutustumaan tallin uuteen työntekijään Haniin. Hani on 6-vuotias rautias tamma, todella ystävällisen ja sympaattisen oloinen. Tunnillamme se ei vielä ollut, mutta seurustelimme sen kanssa tallissa, Elinan parturoidessa tamman harjaa ja otsatukkaa edustaviksi. Tältä hän näyttää – eikö muuten olekin aika lailla Irkun ja Karinan välimuotoa:



















Meillä oli hieman ylimääräistä meteliä tallissa hevosia satuloitaessa. Olin juuri harjaamassa Ansan masua kun Ellin karsinasta kuului kauhia paukahdus ja uudet karsinarakenteet tärähtivät. Elli siellä oli pahalla päällä, ja hermostui täysin Outiin ja avustajana toimineeseen Eijaan. Silminnäkijät sanoivat että Eija siinä yritti litistää Outia ja Elliä päin seinää, on se hurja J No, kukaan ei loukannut ja Elli saatiin satuloitua. Ihmettelimme vaan, miten ihmeessä bestikset Elli ja Outi näin riitelivät.

Tunnilla teimme harjoituksia isolla keskiympyrällä. Ensin tehtiin siirtymisiä ravista käyntiin, ja sitten piti käynnissä tehdä avotaivutusta ympyrän toisella puoliskolla aina uralle saakka. Taas todella hyvä harjoitus Ansaa ja itseäni ajatellen. Avotaivutuksessa se pehmeni ja alkoi taipumaan paremmin. Edistystä kesti aina ympyrän loppuun, välillä jopa seuraavalle lyhyelle sivulle. Sitten kuitenkin se taas venähti etupainoiseksi pitkäkaulaksi vaikka vatsalihakset ja käsivarret hapoilla yritin pistää vastaan. Mutta enpä tajunnut ratsastaa tarpeeksi eteen, siinä varmaan syy venymiselle.

Teimme avotaivutusta ympyrällä myös ravissa, ja taivutusta piti jatkaa uralla kunnes nostettiin laukka maneesin oven edessä. Keskityin harjoitukseen niin täysin että ajantaju meni, tunti tuntui kestäneen vain hetken kun lopetimme. Ihan loistavaa stressinpoistoa siis!

Mukavaa viikkoa t.Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti