keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Laukkapyrähdyksiä

Muutaman viikon Pasilla ratsastamisen jälkeen sain ratsukseni Ansan, joten kyllä tuntuivat säätimet tai ohjaimet olevan hieman eri paikassa. Ansa tuntui tosi suurelta ja jotenkin klohmolta pikkuisen Pasin jälkeen, satulaakin sain oikein kurotella selkään vaikka pitkä ihminen olenkin.

Teimme tiistain tunnillamme aluksi pituushalkaisijalla siirtymiä ravista käyntiin muutaman askelen ajaksi. Pitkillä sivuilla piti lyhentää ravia. Ansa teki harjoitukset periaatteessa kiltisti, mutten saanut sitä ollenkaan tuntumalle, se juosta jolkotti kulmien läpi kaula ojossa jotta suihkina kävi. Ihan oma vika, koska viime viikon tunnilla Ansa liikkui Sarin kanssa tosi kauniisti ja taipuisasti.

Laukkaharjoitus tehtiin niin, että nostimme maneesin oven edessä käynnistä laukan, ja heti kulmaan tehtiin laukkavoltti. Voltin jälkeen pitkällä sivulla piti lisätä laukkaa. Harjoitus oli muuten tosi kiva, mutta koskapa meitä oli kahdeksan ratsukkoa tunnilla, niin omaa vuoroa odotellessa piti tehdä käynnissä voltti jos toinenkin, ja hevoset eivät meinanneet malttaa odottaa nostoa. Lea ja Jekku ainakin olivat ihan täpinöissään.

Ansa tuntui lähtevän lisättyyn laukkaan mielestäni liiankin ryminällä, mutta Ida kehotti lisäämään tempoa. Eli meno ei varmaan näyttänyt mitenkään kovin vauhdikkaalta, vaikka se selästä käsin siltä tuntuikin. Sen sijaan Ellin ja Outin meno näytti meistä kaikista todella huimalta, pitkä sivu loppui heiltä äkkiä kesken J Pasikin tykkäsi harjoituksesta, se ei ollenkaan himmaillut laukassa vaan lisäsi laukkaa innoissaan.

Eipä muuta kuin mahdollisimman kivaa lokakuun alkua kaikille, t.Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti