tiistai 27. marraskuuta 2012

Voltteja Jekun kanssa

Heti alkuun muistutettakoon, että osallistukaahan sivustollamme olevaan kyselyyn liittyen ratsastamisen harrastamiseen. Linkki kyselyyn löytyy sivun vasemmasta reunasta. Ja parhaan tunti- ja yksityishevosen äänestys on myös käynnissä, äänestyslaatikko lipukkeineen löytyy saunalta.

Ratsastin tiistaina Jekulla, joka oli koko tunnin ihan kohtuullisen mukava. Aloitimme tunnin tekemällä voltin ravissa aina pitkän sivun alkuun, ja pitkällä sivulla tehtiin siirtymä käyntiin. Sitten siirryimme voltin jälkeen tekemään pitkällä sivulla avotaivutusta ravissa. Jekun kanssa on kiva tehdä volttiharjoituksia, siinä pääsee paremmin sen ”ympärille”, eikä meno ole sellaista urakiitoa. Avotaivutus oli sen sijaan melkoista pungertamista, aika hatara oli suorituksemme mutta sinne päin kuitenkin.

Laukat otettiin mukaan niin että voltti tehtiin laukassa, ja avotaivutusta piti myös tehdä laukassa. Paitsi minun ja Jekun, otin tavoitteeksi että saan sen laukassa myös voltilta ulos, ja peräti kaksi kertaa tässä onnistuinkin… mutta muut onnistuivat laukkataivutuksessa oikein hyvin, erityisesti Retu oli hirmu hienon näköinen. Samaten silmäilin välillä Hania, joka ei ole aiemmin tunnillamme ollutkaan, senkin meno näytti sujuvalta.

Yäk miten pimeää oli kävellä maneesiin ja takaisin, vielä purevassa tuulessa. Tulisipa nyt sitä lunta kuten on ennustettu, niin tallin piha olisi vähän valoisampi sitten. Ja sopisi valkoinen maisema myös tuleviin pikkujouluihin – hauskaa pikkujoulua kaikille juhlimaan lähtijöille!

t.Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti