keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Kaarevat urat

Kärsin hieman flunssan jälkimainingeista tiistain tunnilla, oli kohtuullisen raivostuttavaa niistää sata kertaa tunnin aikana ja niiskuttaa koko ajan. Mutta muuten tunnin ratsastaminen piristi kummasti oloa. Ratsastin jälleen Lentulla ja tunnin ideana olivat kaarevat urat.

Saimme alkuverryttelyssä tehdä omin päin kaikenlaisia kaaria, voltteja ja ympyröitä. Laukkasimme heti alkuun pääty-ympyröillä jonkin aikaa, mikä verrytti ratsukot mukavasti. Lentun kanssa en vaan saanut aikaan sujuvaa laukkaa, vaan se kopsutteli menemään ponimaisesti ja jäykästi, itse henägstyin taas tärviölle. Lenttu tuntui muutenkin vähän erilaiselta tällä kertaa, se tuntui liikkuvan vinossa pää oikealle eivätkä vasemmat avut oikein menneet läpi. Vinoutta en niinkään huomannut viikko sitten, vaikka silloinkin se liikkui oikeaan kierrokseen selvästi sujuvammin.

Jatkoimme kaarien ratsastamista siten että teimme toiselle pitkälle sivulle syvän keskelle maneesia ulottuvan kaaren ravissa, ja toiselle pitkälle sivulle loivemman kaaren laukassa. Vastalaukkakaari oli hankalaa saada hyvän malliseksi, ja hankaluuksia oli myös laukan ylläpitämisessä aina ulko-oven kohdalle saakka. Aika moni täti puhisi ja irvisteli, kaikki taisivat kuitenkin onnistua J

Retu muuten meni tosi hienosti Outin kanssa, Outi oli ratsuunsa tyytyväinen. Liekö hieno kisasuoritus sunnuntailta jäänyt vaikuttamaan Retun mielialaan… samaten Jekku onnistui Merjan kanssa laukkaharjoituksissa hyvin, vaikka kovaa yrittämistä sekin vaati. Eipä taida laukkaharjoitukset vieläkään olla Jekun vahvinta aluetta.

Ratsastuskoulutiimin kokoontuminen jäi kuulemma lauantaina aika tyngäksi, mutta paljon olitte saaneet aikaan! Nyt kaikki mukaan sunnuntaina 10.3.!

Talvisin terveisin Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti