torstai 7. helmikuuta 2013

Voltteja Lentulla

Lissu oli sairastunut aika karmean näköiseen ihottumaan, joten sain ratsukseni Lentun jolla en ole juurikaan ratsastanut. Tulin tallille suoraan työkiireistä hirveä häslääminen päällä, ja Lenttu häsläsi karsinassa kanssani melko raivostuttavasti. Kilttihän se tuntuu olevan, mutta ei seissyt hetkeäkään paikallaan vaikka sidoin sen napakasti kiinni.

Oli muuten hieno ilta – pikkaisen pakkasta, uutta lunta ja tyyntä. Välillä tekisi mieli talviseenkin aikaan ratsastaa kentällä, vaikka siinä taitaisi kyllä olla liukastumisvaara. Kansoitimme maneesin 9 ratsukon voimin, joten oli jälleen tiivis tunnelma.

Teimme koko tunnin volttiharjoitusta, jossa tehtiin ensin käynnissä voltit E:n ja R:n kohdille eli pitkien sivujen alkuun. Volteille keskityttiin kunnollisen taivutuksen hakemiseen, Heidi tuli maasta käsin opastamaan muutamia ratsukoita mistä olikin apua. Jatkoimme harjoitusta sitten kevyessä ravissa, ja lopulta nostimme aina voltin jälkeen laukan.

Lenttu oli oikein kiva, olin positiivisesti yllättynyt. Etenkin oikeaan kierrokseen se toimi hyvin, vasen oli vähän vaikeampi. Aika pienihän se on kokoiselleni ihmiselle, mutta kokoeromme unohtui tehtäviin keskittyessä enkä onnistunut kamppaamaan sitä nurin pitkillä jaloillani.

Mukavaa helmikuun alkua kaikille t.Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti