keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Vauhdin pitäminen



Sain treenikaverikseni jälleen Jekun, jonka kanssa oli kiva aloittaa tiistain ensimmäinen harjoitus eli reippaassa käynnissä ja ravissa ratsastaminen tuntumaa kohden. Heidi tarkasti jokaisen ratsukon vauhdin erikseen, kukaan ei päässyt himmailemaan. Rivakassa ravissa piti sitten ratsastaa voltti ja pitää huolta tempon säilymisestä voltilla. Hyödyllinen muistutus siitä, miten helposti ratsukko etenee voltilla puolta hitaammin kuin suoralla uralla.

Tuntumaa haettiin myös ihan perstuntuman :) kautta kun jalustimet nostettiin kaulalle. Raviin siirtymiset ja käyntiin hidastamiset piti tehdä huolella enimmäkseen painoapuja käyttäen. Samalla piti pyöritellä nilkkoja jotta ne pysyisivät rentoina. Puolet nilkoistani pysyi rentona, sisäjalka kipartui väkisin koukkuun, ei totellut. Vaikka Jekulla on tasainen ravi, vaapuin jotenkin ankkamaisesti puolelta toiselle eikä se oikein tuntunut luonnikkaalta.

Luonnikasta ei ollut laukkammekaan, vaikka otin jalustimet takaisin jalkaan (nynny). Jekku putoili kovaan raviin heti kun tila laukata loppui, ja tilahan loppui koko ajan. Oma huomioni keskittyikin sitten hyvän paikan hakemiseen, eikä näemmä (aivo)kapasiteettini riittänyt samalla laukan ylläpitämiseen. Voi rähmä, välillä olo on kuin alkeiskurssilla…

Ihanaa säätä luvassa koko viikoksi, mukavia ratsastuskertoja kaikille t. Salla

1 kommentti: