tiistai 27. elokuuta 2013

Hiki laiskan laukatessa



Ratsastimme tiistain tunnillamme loivaa kaarta tallin puoleiselle pitkälle sivulle. Aluksi käynnissä ja ravissa piti keskittyä kaarella taivuttamiseen ja myötäämiseen taivutuksen jälkeen. Ratsastin Jekulla, joka oli mielestäni vähän vaisu ja väsyneen oloinen, mutta toki mukava – ja paljon helpompi taivutella kuin Lenttu.

Ilma oli mitä ihanin ja lämpöasteita paljon, joten kova hikihän siinä tuli sekä ratsastajille että hevosille. Ratsastimme paljon laukkaa, ensin pääty-ympyröillä ja sitten loivalla kaarella. Kaaren läpi piti ratsastaa vasenta laukkaa, joka vaihdettiin heti kaaren jälkeen myötälaukaksi oikeaan kierrokseen. Laukkaa jatkettiin pitkälle sivulle, jossa tehtiin hetkeksi ravisiirtymä jonka jälkeen laukkaa jatkettiin taas kaarelle ja vaihdettiin ravin kautta vasempaan laukkaan.

Harjoitus olisi ollut oikein hauska ja vauhdikas, ellei meitä olisi ollut niin paljon että meillä Jekun kanssa oli vaikeuksia mahtua mukaan. Jekku laukata touhotti aina edellisen ratsukon häntään kiinni, eikä paikan vaihtaminen auttanut. Taisi siinä muillakin olla pientä säätöä välimatkojen kanssa, ja ihmeesti taas onnistuimme välillä olemaan kaikki samalla kentän puoliskolla :).

terveisin Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti