maanantai 14. lokakuuta 2013

Lauantain laatuaikaa



Koskapa en päässyt omalle tiistaitunnilleni, päätin mennä vaihteeksi lauantaina tunnille, varsinkin kun samalle päivälle osui kätevästi nuo talkootkin. Kyllä oli ihana ilma, aurinkoista ja tyyntä ja melko lämmintä. Kenttä vaan oli niin vetinen että ratsastimme maneesissa.

Sain aamupäivän tunnille Lissun, joka oli niin maan perusteellisen ystävällisellä päällä karsinassa. Tunki päätä kainaloon ja olkapäälle ja seisoi kiltisti aloillaan varustamisen ajan. Ihana mussukka. Ja melko kiva se oli tunnillakin, mitä nyt alkutunnin jolkottelimme Lissulle tyypillistä kamelimaista hoipparointia eteenpäin, itselläni oli taas hankaluuksia löytää sopivaa ravin tahtia sen kanssa.

Keskityimme tunnilla hevosen suoristamiseen kulman jälkeen. Piti ratsastaa metrin verran uran sisäpuolella ja vahtia, ettei hevonen liiraa uralle päin. Helpolta kuulostavat asiat voivat olla yllättävän vaikeita, kuten osoittautui laukkatehtävässä. Laukka piti nostaa lyhyen sivun keskeltä ja laukata pitkän sivun vieressä suoraan - väkisinkin tuli viipotettua uralle päin. Lissu piristyi laukkaamisista niin että taipui parempaan muotoon, ja oli oikein ihana lopputunnista. Taas niitä kertoja, kun olisi ollut kiva  ratsastaa toinen tunti heti perään.

Tunnin jälkeen käärimme hihat ylös ja aloimme kantaa kisaesteitä latoon suojaan. Tsiisus mikä urakka, puomeja oli varmaan yli sata, ja johteet painoivat niin että piti olla kolme mimmiä nostamassa. Kolme tuntia siinä vierähti ja jokunen hikipisara, mutta suurin osa saatiin kunnialla kannettua.

 Sujuvaa viikon alkua, t.Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti