torstai 3. lokakuuta 2013

Virmakka Wenus



Vaikka Pasi olikin viime viikolla maneesissa paaaljon kivempi kuin tätä edellisillä kerroilla kentällä, niin olin silti täpinöissäni kun pääsin kokeilemaan Wenusta. Ratsastimme taas ulkona, mistä täytyy olla tyytyväinen – ollaanhan jo lokakuussa.

Olipa kiva ratsastaa hevosella, joka liikkuu eteenpäin omasta tahdostaan, ja lisää vauhtia pyydettäessä sitä tuli helposti liikaakin. Suihkin tamman kanssa välillä ulkoradalta ohi, kun muiden takamukset tulivat eteen yllättävän nopeasti... Wenus oli tietenkin paljon herkempi ratsastaa kuin muut uraohjuksemme, niinpä omat virheet ja liian ronskit avut tulivat esille paljon selvemmin (heppa parka).

Teimme tunnilla ensin ravissa volttia Heidin eteen pitkälle sivulle. Sitten teimme pysähdyksiä keskelle kenttää ravista, pysähtymisen jälkeen piti peruuttaa neljä askelta ja lähteä siitä suoraan raviin. Peruuttamista Wenus ei ymmärtänyt tai halunnut, jäimme pyörimään ensin ympyrää kun se vastusteli apuja. Mutta lopuksi sain muutamia varovaisen tutisevia peruutusaskeleita sentään aikaiseksi.

Laukassa teimme voltin toiselle lyhyelle sivulle, ja tässä vauhtimme välillä kiihtyi niin ettei kääntämisestä meinannut tulla mitään. Laukannostotkin olivat hiukka hankalia. Laukkasimme myös kokouraa, ja teimme koko rata leikkaan laukassa pariin otteeseen. Vaikka Wenuksen vauhti tuntuikin välillä kovalta, niin jarrut kuitenkin toimivat hyvin. Koko uraa laukatessa Wenus ja Wilda hirnuivat toisilleen, aika sööttiä, melkein siinä täti säikähti moista meteliä.

Paljon onnea ja menestystä kaikille 6.10 kisaamaan lähteville ratsukoille!

t.Salla




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti