keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Paljon laukkaa



Aloitimme tiistain tuntimme ratsastamalla kevyessä ravissa kolmikaarista kiemurauraa. Meitä oli maneesissa yhdeksän ratsukkoa, joten aika äkkiä oli seuraavan ratsukon häntä edessä. Tädit etenivät rivissä kuin junavaunut, riittävää taivutusta ei tainnut olla kuin yhdellä ratsukolla (Sari+Reksi). Niinpä Heidi komensi meidät käyntiin ja taivuttamaan hevosten nenät isovarpaisiin saakka.

Ryhtiliike auttoi, keskityimme kukin paremmin ja hevoset alkoivat taipumaan. Heidi antoi ohjeita jokaiselle ratsukolle yksitellen mikä oli tosi tehokasta. Lissu pyrki hidastamaan taipuessaan, ja vauhtia lisättäessä taivutus oli hävitä. Mutta yhtä kaikki harjoitus sujui hyvin ravissakin kunhan saatiin ratsukot ensin kuriin käynnissä.

Sitten siirryttiin laukkaamaan koko uraa piiiitkäksi aikaa... Koko uralta siirryttiin vielä pääty-ympyröille laukkaamaan, molempiin suuntiin. Lissu muuttui laukassa paljon tahmeammaksi ja alkoi painaa kädelle, alkutunnin taivutuksista ei ollut tietoakaan. Itse hengästyin ja maitohapostuin niin paljon että roikuin vain mukana. Laukkajakson jälkeen hevoset päristelivät ja tädit pälättivät tyytyväisinä – rentouttavaa puuhaa!

Ryhmämme on oikein ihastunut Wenukseen ja Wildaan. Merja sai kokeilla Wenusta ensimmäisen kerran, ja Outi ratsasti Wildalla, kaikki olivat onnessaan tunnin jälkeen. Toivottavasti tammat eivät laiskistu tai ala keksimään konnuuksia, nyt ne ainakin ovat ihania typyköitä vielä. Mutta niin on Lissukin!

Syksyisin terveisin Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti