torstai 17. huhtikuuta 2014

Vaikeat taivutukset



Tiistaina oli niin kova puuskittainen tuuli, että päädyimme ratsastamaan maneesissa. Maneesissa ei tarvinnut palella eikä pinnistellä kuullakseen mitä Heidi opastaa tekemään.

Huonoa kuuluvuttaa ei siis voinut syyttää siitä, että ensimmäinen harjoitus ei ottanut onnistuakseen… Hevosia piti taivuttaa käynnissä uralta ulos mutta siten että nenät käännettiinkin menosuuntaan, eikä loogisesti sisäänpäin. Ei meinannut onnistua, ratsuni Ansa ainakin oli ihan hakoteillä ja kävellä lompsotteli vaan eteenpäin. Hetkittäin sain sen hiukan banaaninmalliseksi, mutta homma levisi käsiin kun siirryttiin raviin. Ravissa hoipertelimme sitten uralta pois ja taas sinne takaisin, taivutus välillä sisään ja välillä ulospäin… huoh.

No, täytyy siis harjoitella lisää. Taivutteluiden jälkeen saimme laukata tosi pitkään koko uraa, ja Heidin eteen piti tehdä pääty-ympyrä. Wenus oli pitkästä aikaa tunnillamme ja olisi laukannut Eijan kanssa kovempaakin. Toivottavasti se nyt toipuu kunnolla, ja jaksaa tehdä töitä meidän ilonamme.

Tunnin jälkeen saimme taas mennä metsään kävelemään. Pientä jännitystä oli ilmassa, kun Marlin kohdalla eteemme loikkasi 4-5 peuraa. Olin Ansalla ensimmäisenä, en meinannut uskoa silmiäni, eikä Ansakaan. Mutta kuulemma peurat elelevät jossain lähistöllä ja näyttäytyvät aika useinkin. Koskaan en ole tullut ajatelleeksi, että näinkin lähellä kaupunkia autoillessa (tai ratsastaessa) on peurakolarin vaara!

Lauantaina olisi luvassa hauskuutta pääsiäisriehassa. Pari vuotta sitten toteutettu rieha oli tosi onnistunut, eli kaikki mukaan leikkimään!

Aurinkoisia päiviä toivottaa Salla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti