torstai 3. huhtikuuta 2014

Tötsien pujottelua



Jestas miten kylmä aprillipäivä, ihmettelimme miten jäätävältä tuntui vaikka olimme lähes samoissa varusteissa kun kireillä talvipakkasilla, ja nyt lämpötila oli sentään plussan puolella. Tunnustipa joku laittaneensa pitkät kalsaritkin jalkaan...

Sain vielä ilokseni ratsastaa Lissukalla, vaikka olen sillä jo moneen kertaan mennyt. Tunnin teemana oli tötsien pujottelu. Heidi asetteli neljä tötteröä tien puoleiselle pitkälle sivulle, ja aloitimme pujottelemalla kevyessä ravissa ”pulleita kaaria”. Olin alkutunnista ihan hirmu väsähtänyt, Lissu tuntui hoipparoivan lähinnä tötsien päältä ja itse hengästyin kamalasti. Mutta alkuverryttelyn jälkeen alkoi sekä ratsu että oma hapensaanti toimimaan paremmin.

Jatkoimme pujottelua niin että tötsien välit piti tehdä pohkeenväistöä harjoitusravissa. Pujottelimme myös laukassa, ja laukkasimme aika kauan molempiin suuntiin. Meitä oli vain 7 ratsukkoa joten tilaakin riitti. Lissun mielestä harjoitus oli kiva, se pysyi laukassa hyvin ja pujotteli näpsäkkäästi. Retu oli vielä näpsäkkäämpi, se olisi halunnut vaihtaa laukan tötteröiden välissä ja Outi sai nähdä vaivaa ettei ihan niin monimutkaista harjoitusta nyt sentään tarvinnut tehdä.

Dino meni hienosti Eijan kanssa, ehkä hitusen jännittyi välillä mutta enimmäkseen se liikkui kauniissa muodossa. Ansalla ja Teijallakin meni oikein erityisen hyvin, Teija kehui ratsunsa olleen paljon kuuliaisempi ja pehmeämpi kuin viikko sitten.

Tunnin jälkeen pääsimme metsäkävelylle neljän tamman letkassa, se on itse asiassa tosi kiva ”kaupanpäällinen” meille ja hevosillekin piristävää.

Toivotaan lämpenevää säätä,
t.Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti