keskiviikko 13. elokuuta 2014

Taivutuksia pääty-ympyröillä


Ratsastimme tiistaina koko tunnin kahdella pääty-ympyrällä taivutuksia tehden. Kuulostaa tylsältä, ei muuten ollut, olimme kaikki tosi tyytyväisiä tunnin antiin kun jouduimme keskittymään täysillä.

Ideana oli taivuttaa hevosia ympyrällä vuoron perään ulospäin ja sisäänpäin. Lisäksi ulospäin taivutettaessa piti ulkopohkeella väistättää hevosia ympyrän sisäosaa kohti niin että ympyrä pieneni, ja sitten taas päinvastoin – taivutus sisäänpäin ja väistätys ulos ympyrän suurentamiseksi.

Ratsastin taas Ansalla, ja tämä harjoitus oli juurikin mainio tehdä sen kanssa. Ajaudun Ansan kanssa usein lompsottelemaan uraa kamelin lailla, enkä saa sitä kootuksi milliäkään. Mutta nyt meidän molempien oli keskityttävä tehtävään, Ansa kuunteli varsinkin käynnissä asetuksia ja toimi välillä oikeinkin hyvin. Erityisen tyytyväinen olin laukkaharjoitukseen vasemmassa kierroksessa, jossa se taipui ja asettui pyydettäessä oikein nätisti ulospäin.
 
Ravissa Anselmi sitten levahtikin tyypillisen pitkäksi, mutta kuitenkin tämä tunti toi paljon onnistumisen kokemuksia sen kanssa. Hassua, miten sekin riittää hyvään mieleen, että koko tunnista edes pari pientä minuuttia on sujunut omasta mielestä hyvin.
 
Terveisn Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti