keskiviikko 27. elokuuta 2014

Ymmärrys hukassa


Kyllä nyt on nämä omat hevosvalinnat osuneet onnellisten tähtien alle, kun Ansan jälkeen sain kaveriksi Lissun. Kyllä se Pasi ja Retukin varmaan kohta kohdalle osuu, mutta hirmu tyytyväinen olin ettei ihan vielä J

Teimme tunnilla harjoitusta jota ei ole ennen tehtykään, ja sekös oli hämmentävää ja ratsukot ensin ihan kadoksissa. Aloitimme käynnissä kääntymällä tallin puolelta radan poikki siten että käännös piti tehdä tavallaan takaosan käännöksenä molemmissa kulmissa. Suunta vaihtui aina kun päästiin pitkälle sivulle, eli käännös tehtiin aina eri suuntaan. En meinannut mitenkään ymmärtää, mitä hevosen osaa piti kääntää mihinkin suuntaan ja kuinka jyrkästi, Lissu parka yritti sitten arvailla että mitä se täti haluaa.

Ravissa yritimme pysyä samalla linjalla ja mahtua ratsastamaan kukin ikään kuin kahdeksikkoa, mutta kulmikasta sellaista. Voi elämän kevät, koko ajan olin jonkun tiellä tai sitten hännässä kiinni ja lopulta unohdin senkin perusasian, että mille jalalle kevennetään. Huh sentään miten sitä voikin taantua äkisti!

Laukkaharjoituksen ideana oli siirtymät käynnistä laukkaan ja laukasta käyntiin. Mutta koskapa meitä oli tosiaan se 9 ratsukkoa, niin se meni kyllä jonottamiseksi, välimatkojen kyttäämiseksi ja laaduttomiksi laukannostoiksi. Oma vika, mutta eilen ei kerta kaikkiaan riittänyt hoksnokka yhtään mihinkään.

Sasu oli pitkästä aikaa tunnillamme ja meni oikein tosi mallikkaasti Sarin kanssa. Myöskin Wilda oli Erjan kanssa niin mallikas ja koottu, että näytti ihan eri hevoselta kuin yleensä, ei tunnistaa meinannut! Kiva että joku onnistui :)
 
terkuin Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti