keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Laukkapuomeja suloisella Sasulla

Pääsin tiistaina tekemään tuttavuutta Sasun kanssa. Tunnin aiheena olivat puomit, laukata rytyytimme puomien yli koko tunnin mikä oli tietenkin hauskaa.

Karsinassa Sasu oli mitä kiltein – utelias, ystävällinen ja silkkiturpainen tyyppi. Odotin sen olevan ratsastettaessa ihan hirmu herkkä, mutta ei se mikään kovin herkkä minun mielestä ollut. Alkutunnista matelimme aika hidasta käyntiä, ja silloin Sasu tuntui toispuoleiselta ja katseli mielellään oikealle päin niin että oikea ohja tuppasi löystymään. Ongelma ratkesi kun paransimme vauhtia.

Pujottelimme ensin ravissa toisella pitkällä sivulla olleita tötsiä, pujottelun jälkeen nostettiin laukka ja laukattiin kolmen puomin yli. Tätä tehtiin molempiin suuntiin. Ideana oli vahtia puomien välisiä laukka-askeleita ja saada yhtä monta laukka-askelta jokaiselle puomien välille.

Sasu oli aika vauhdikas ja laukkasi paljon tarmokkaammin kuin moni muu, joten välimatkojen kanssa sai olla tarkkana. Vauhdista huolimatta se totteli kyllä pidätteitä ja suostui säätelemään laukka-askeleitaan, aina kun muistin itse niitä laskea... sohelsinkin selässä aika lailla, mutta Sasu yritti silti kiltisti totella tädin sekavia apuja. Tajusin vasta lopputunnista, että kun ratsastin heti ensimmäiselle puomille hyvässä tempossa ja keskelle puomia, niin sitä paremmin myös seuraavat puomit menivät. Taitaa kyllä olla ihan perusasia…

Meillä oli kieltämättä vähän ruuhkaa 9:n ratsukon voimin, tuntui siltä että joka suunnasta laukkasi tai ravasi joku kohti. Yritimme parhaamme mukaan tehdä ravivoltteja ja säädellä välimatkoja, mutta niinhän siinä kävi että kuusi tätiä oli aina samassa kulmassa ihmettelemässä, että kuka nyt saa mennä puomien yli.

Olen samaa mieltä monen muun kanssa, Sasu on hurmaava tapaus! Tyytyväisiltä näyttivät muutkin ratsastajat ja hevosetkin. Ansa ainakin innostui kovasti vaikka kyse oli vain maapuomeista, ja Reksi äityi tekemään parit pukit. Muut menivät oikein tottelevasti pyydettyä tahtia, tosin Wildalla ja Sarilla taisi olla vähän mahtumisongelmia.
 
terkuin Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti