keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Yli esteiden

Viime viikon puomitunnin onnistumisien jälkeen ratsukko O ja J jatkoi esteille tiistain tunnilla. Täytyy sanoa että odotin jonkinlaista estekeilailua ja ohitusyrityksiä, mutta toisin kävi !

Alkuverryttelyt sujuivat rauhallisesti, Jekku oli jo ollut äitini kanssa edellisellä tunnilla ja heidän pysähdysharjootustensa takia kontrolli oli minullakin hyvin toimiva. Alkulaukoissa tuotti välillä ongelmaa laukan ylläpito, mutta löytyi tähänkin lopulta yhteinen sävel.

Teemana oli jälleen kolmen esteen sarja jossa keskimmäinen este oli okseri ja joka väliin kuului tulla yksi laukka-askel. Aloitimme oikeaan kierrokseen ravilähestymisillä esteidenkin ollessa hieman pienempiä. Jekku kyllä imee hyvin kohti estettä ja käyttäytyi muutenkin mallikkaasti. Esteet sujuivat hyvin kun kuskikin ymmärsi, että Jekku menee yli ja kovaa. Kaikki jäi silti pystyyn ja kannattimilleen. Sarjaa nostettiin ja tultiin uudestaan. No problem, väleihinkin tuli laukka-askeleet ja sarjan jälkeen askenlajinkin sai vaihtaa hitaampaan nopeasti.
Vaihdoimme suuntaa ja tulimme uudestaan. Nyt ei enää edes kolissut ja loikimme esteet hyvässä soinnussa. Lopuksi sarja nostettiin tätikatsomon mielestä hurjaksi (vajaa 90cm) ja tulimme uudestaan. Jekku keskittyi loistavasti ja puomit jäivät ylös. Hyvään suoritukseen oli hyvä lopettaa ja ottaa loppuravit.

Jekku oli minulle erittäin suuri positiivinen yllätys esteillä ja sen kanssa on mukava jatkaa eteenpäin, saimme myös luvan kisakentälle 6.1. Sitä ennen ratsukkomme hioo taitojaan estekurssilla joulu-uudenvuoden väliviikolla. :)

Jatkamisiin,
OK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti