keskiviikko 7. joulukuuta 2011

"Siinä on toinen Hangon keksi tälle päivälle"

Alkuun lyhyt info kuka kirjoittaa tätäkin stooria. Eli naantalissa asuva, melkein lukioikäinen tyttö. Kymmenen vuotta hevosen selässä on kiikuttu (ja sieltä tipahdettu) eri talleilla mutta tänne tehtiin come-back ja jäätiin. Harrastuksessa siis vieläkin mukana äiti, joka minut lajiin pienenä tutustutti. Artukaisissa käyn yhden viikkotunnin ja vuokravuonistani käyn liikuttelemassa kerran pari viikossa, tavoitteena ehkä joskus näyttäytyä seurakisoissa.
Loppuelämä menee jäähallilla, ringette vei mukanaan pienenä eikä siitäkään eroon ole päässyt. Mahdolliset vapaat hetket käyn siis kotona syömässä ja vaihtamassa vaatteet. Vuorokauteen ottaisinkin mielelläni muutaman tunnin lisäaikaa (:

Mutta asiaan.
Viime tunnin jälkeen keskustelimme Heidin kanssa siitä, olisiko viisasta vaihtaa ratsua välillä, kun ponin kanssa oli hieman esteen ylitys- ja selässä pysymisongelmia. Haikein mielin luovutinkin nyt ponin ja vaihdoin Jekkuun jolla en ennen ollutkaan mennyt.

Eilen oli puomivuoro, toiseen päähän oli ympyrälle laitettu kolme puomia ja toiselle pitkälle sivulle kaksi pitkällä välillä. Aloitimme tekemällä pysähdyksiä pitkän sivun puomien kohdalle, niin että puomi jäi etu- ja takajalkojen väliin. Löysimme Jekun kanssa yhteisen harmonian tähän tehtävään ja jalat niin kuin puomitkin olivat oikeilla kohdilla pysähdysten aikaan.
Samaa tehtävää jatkettiin ravissa ja käytimme myös pääty-ympyrän puomeja sekä lyhyillä että pitkillä etäisyyksillä. Ratsukkomme myös ymmärsi nopeasti ettei ympyrää voi tehdä ihan F1 - vauhdilla, sillä nopeasti puomit kolisivat ja meinattiin olla nenällämme. Pian löysimme kuitenkin yhteisymmärryksen ja puomitkin jäivät paikoilleen niiden yli liidellessämme.
Tähän lisättiin pitkän sivun puomien pysähdykset. Alussa meillä meni "vähän" pitkäksi (about 15 metriä) koska Jekku ei pysähdykkään puolipidätteellä kuten poni. Asiaa pitää alkaa valmistelemaan vartti ennen pysähdystä, mutta viimeisellä kerralla onnistuimme !
Lopuksi tehtävää tultiin niin että toisella puomilla nostettiin laukka. Homma meinasi mennä ensin vähän kiitämiseksi ja noston jälkeen tehtävä pääty-ympyräkään ei ihan kympillä mennyt. Kun teimmekin käyntisiirtymät ennen nostoa niin se sujui hienosti ja sain kehua hienoa laukkaratsuani ja lopetella tunnin hyviin fiiliksiin.
Ensi viikolla toivottavasti ratsukkomme jatkaa esteille, odotamme siis innolla mahdollista Jekun vauhti-vastaan-este skabaa (:

Nähkäämme jälleen,
OK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti