torstai 29. joulukuuta 2011

Loikkakurssi, osat 1 & 2

Eilen eli keskiviikkona starttasi kolmen päivän estekurssime jossa meitä on mukana viisi ratsukkoa.
 Omana aisaparinani toimii Jekku, jonka kanssa hyppäämistä on harjoiteltu jo pari kertaa ennen kurssia ja nyt tehokkaasti harjoittelemme kohti kisoja. Tavoitteena tosin ei ole kulta tai kunnia vaan jokaiseen esteeseen osuminen ja puomin ylhäällä pitäminen. Toistaiseksi vielä näyttää olevan toivoa.

Eilen maneesissa oli esteet vieressä olevan kuvan tavoin. Alkuverryttelyn jälkeen aloitimme tulemalla laukassa keskellä kenttää olevaa puomia. Suoriuduimme hyvin, Jekkua pitää vain kääntää tarpeeksi ajoissa, jotta osuu puomin keskelle.
 Jatkoimme tulemalla linjaa (esteet F & D), johon väliin piti tulla neljä tai viisi laukka-askelta. Pieniä ongelmia tuli noinkin helpon näköisessä tehtävässä. En osannut olla hiljaa kyydissä esteiden välissä ja ohjata pohkeella, joten kurvasimme muutamasti jälkimmäisen ohi. Lopulta pääsimme molempien hyppyjen yli ja sen neljä laukkaakin väliin.
 Seuraavaksi tulimme linjan A-B, ja se tuntuikin Jekun kanssa helpommalta kuin suoraan meneminen ja päästiin kunnialla läpi. Jatkettiin lisäämällä tehtävään kaksi hyppyä lisää ( A-B-C-A ). Linjojen väliin saatiin hyvät laukka-askeleet, pari puomia tosin kolahti alas. Saatiin hyvä hidastus esteen B jälkeen, jotta kurvi onnistui ilman kaahottamista.
 Onnistumisten jälkeen edelliseen tehtävään lisättiin vielä esteet F & D. Välissä tuli hyviä pätkiä, välillä vaan meinasi mennä jalat solmuun eikä Jekku oikein tiennyt, mitä askellajia olisi mennyt. Hyppyjä saatiin silti onnistumaan niin laukassa kuin ravissakin.
 Tämä rata käännettiin vielä ns. "toisinpäin" (eli esteet D-F-E-D ja C-A). Toisinkin päin rata saatiin jo sujumaan, viimeisellä kerralla kaikki puomitkin pysyivät kannattimillaan. Hyvä kohta lopettaa ja loppuverkata onnistumisen jälkeen. Puomit putoilivat tällä tunnilla aikas paljon, suurin syy virheisiin löytyy onneksi kuitenkin satulan ja kypärän välistä.
Tämän päiväinen rata näytti tältä. Alkuravien jälkeen piti tehdä ihan perus laukkaa eteenpäin, mutta ei sekään ihan noin vain onnistunut. Joko en saa pidettyä Jekkua laukassa tai ratsastan jonkun alle tai jotain päin. Siinäpä pulma, onneksi saatiin sentään muutama hyväkin pätkä. Aloitimme esteestä D oikeaan kirrokseen, ravissa sisään ja laukassa ulos. Tämä sujui ja laukkakin oli aina oikea.     Tämän jälkeen suoritimme linjaa ABC, olin ihan varma että viimeisestä mentäisiin ohi. Osuimme kuitenkin joka yrityksellä, tosin kerran niin reunasta että kuskin polvi otti tolppaan kiinni. Hups.          Linjaan lisättiin ensin D  ja sitten E joten rata oli koossa. Vaikka askellaji ei aina ollutkaan täysin selvillä, suoriuduimme siitä. Kerran tosin hyppäsin askeleen ennen Jekkua, mutta jatkoimme silti matkaa samaan suuntaan. Viimeisellä kerralla kaikki puomitkin jäivät kannattimilleen ja suoritus oli hyvä. Hyvä fiilis lopettaa tunti ja antaa ratsu seuraavalle.
Vaikka meno ei aina ole täysin ammattimaista, puomit kolisevat ja näytämme silloin tällöin enemmän monté-ratsukolta kuin estehevoselta ja kuskilta, Jekun kanssa on hauska tehdä, koska se yrittää ja keskittyy ihan täysillä. Se kuitenkin hyppää hienosti eikä jyrää läpi, ja se on hieno lähtökohta Jekun esteuralle (:

Kirjoittaja pyytää anteeksi a) tekstin sekavuutta ja kielioppivirheitä, b) kappalejaon puuttumista joistain kohdin, ne ei vaan mene! c) olemattomista piirrustustaidoista.
Unohdetaan nämä ja jatketaan eteenpäin,
 OK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti