keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Pääty-ympyröitä ja siirtymisiä

Tiistain tunnillamme keskityimme aluksi pääty-ympyröiden oikeaoppiseen ratsastamiseen kaikissa askellajeissa. Ratsastin jälleen Dinolla, ja se uskoi melko kiltisti puolipidätteeni ja taivutusyritykseni. Heidi luennoi meille puolipidätteiden tärkeydestä – hyvin ratsastettu ympyrä voi vaatia jopa 30 puolipidätettä ympyrän aikana, uskokaa tai älkää. Ei tietenkään aina eikä silloin kun yhteistyö sujuu mallikkaasti, mutta määrä osoittaa hyvin sen että ympyrällä pitää koko ajan kääntää ja taivuttaa.

Miten voikin olla niin raskasta laukata ynpyrällä, jestas sentään. Dino tosin on aika jähmeä kaveri, mutta otin avukseni kannukset ja mielestäni laukkasimme ihan kohtuullista tahtia. Hengästyin tosissani kuitenkin, eli tunti meni ajoittain urheilun puolelle J Lopputunnista nostimme vielä jalustimet kaulalle ja teimme käynti-ravi-siirtymiä edelleen ympyröillä, eli tuli lihasjumppaakin kaupan päälle. Hyvä niin!

Vaikka harjoitukset olivatkin periaatteessa yksinkertaisia, olin jälleen niin keskittynyt, että unohdin täysin muut murheet (kuten työpaikalla käynnissä olevat yt-neuvottelut…). Ihana olotila! Mutta keskittyneisyydestä huolimatta ainakin itselläni on usein todellisia vaikeuksia kuunnella mitä Heidi ohjeistaa. Lähes aina käy niin, että kun Heidi kertoo, millainen tehtävä on tulossa ja miten on tarkoitus ratsastaa, en osaa sitä heti alkaa toteuttamaan vaan tuppaan kääntymään väärän kirjaimen kohdalta tai teen voltin väärään suuntaan tms pöhköä. Herää vain kysymys, että mihin sitä sitten uppoutuu, ilmeisesti enemmänkin hevoseen kuin opetukseen. Vasta kun kuulen ohjeet toista tai kolmatta tai ties kuinka monetta kertaa, alkavat ne mennä läpi. Merkillinen ilmiö, vaikka oppimaanhan tunnille on tultu ja kaikki puhumme suomen kieltä – jokin oppimishäiriö vaivaa kaiketi, heh.

Ilmeisesti muutkin olivat tyytyväisiä tuntiinsa, mitään suurempia ongelmia ei kellään näyttänyt olevan. Outi ainakin oli tällä kertaa tosi tyytyväinen Lenttuun vaikka odotukset eivät tainneet olla kovin korkealla, ja Sari tuntuu aina olevan Reksin kanssa hyvin yhteistyössä. Itse ratsastin ympyrällä pitkään Ansan takana, ja sekin on kyllä niin söötti mennessään kauniissa muodossa.

Kirjoitteli Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti