lauantai 29. lokakuuta 2011

Flunssaratsastusta

Viime kertainen tunti ei alkanut ihan parhaissa merkeissä, kun saavuin tallille flunssaisena ja päänsärky takaraivossa jyskyttäen. Arvelin päänsäryn helpottavan, kunhan saisin raitista ilmaa ja muuta ajateltavaa, vaikka valitettavasti näin ei kyllä käynyt. Olin kuitenkin erittäin iloinen todetessani, että työskentely Jekun kanssa jatkuisi! Kuten Sallakin edellisessä kirjoituksessaan sanoi, Jekku ihastuttaa ratsastajan itseensä.

Tunnilla ratsastimme voltteja sekä kaarevaa uraa. Kaarevan uran puolivälissä oli tötteröt, joiden välistä täytyi kulkea ja hieman myöhemmin toisen tötterön ympärille tehtiin lisäksi voltti. Jekku oli alusta alkaen sitä mieltä, että on ihan ok jyrätä toisen tötterön yli ja sen jälkeen kurvata voltti lapa edellä. Tällä kertaa tuntui, että mikään mitä pyydän ei oikein meni läpi. Pohje ei auttanut, ohjasotteet eivät auttaneet, pidätteet eivät tehonneet... Melkoista menoa siis! Suuri syy sekoiluumme oli omassa jaksamisessa, V5-ravi ei juurikaan helpottanut jyskytystä päässä;) Jotenkin silti jaksoimme yrittää, ja onneksi sentään aivan koko aikaa ei kaikki mennyt pieleen.

Laukannostoissa palasimme taas ensimmäisen yhteisen tuntimme tasolle. Kaarevan uran voltilta paluun jälkeen nostettava laukka sai Jekun ryntäilemään miten sattuu ja Miran ohjeistuksesta teimmekin käyntiinsiirtymisen aina voltilta palatessamme, ennen nostoa. Saimme aikaan vain muutaman onnistuneen noston, eikä laukan ylläpitäminenkään oikein onnistunut. (Alkaapa kuulostaa kerta kaikkisen toivottomalta tunnilta!) Lisäksi tällä kertaa maneesi tuntui todella ahtaalta, vaikka tunnilla olikin normaali kahdeksan ratsukkoa.

Tunnin lopussa Mira totesi, että Jekku oli aikaisemmalla tunnilla ollut erittäin esimerkillinen - kunnes oli loppuvaiheessa väsähtänyt eivätkä laukatkaan olleet enää nousseet. Tahmea yhteistyömme ei siis onneksi ollutkaan aivan täysin omaa vikaani, vaan Jekkukin oli jo väsynyt ja yritti korvata työskentelyn hurjalla vauhdilla. Näin ollen tunnista jäi jälleen hyvä mieli ja ihastukseni Jekkuun palaa edelleen vahvalla liekillä.

Flunssavapaata tulevaa viikkoa toivottelee
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti