keskiviikko 31. elokuuta 2011

Taivutuksia keskiympyrällä

Tiistain tunnilla teimme Miran ohjauksessa harjoitusta, jossa ratsastettiin tallin puoleiselle pitkälle sivulle keskiympyrä. Tarkoituksena oli taivuttaa hevosia ensin maltillisesti mutta sitten siirtää takaosaa selkeämmin ulos. Menin ensimmäistä kertaa Lentulla, enkä oikein saanut siihen otetta. Ainakaan oikeassa kierroksessa se ei taipunut kuin hetkittäin, tuntui kun oikea ohja olisi painanut ainakin 50 kiloa.

Mikä siinä onkin, että joistain hevosista pitää heti ensituntumalta, ja toisista ei sitten niinkään. Eihän Lentussa mitään suurempaa vikaa ollut, mutta jotenkin meillä yhteistyö ei lähtenyt sujumaan sitten ollenkaan. Kauhean ystävällinen se oli käsitellä ja kivat askelet istua, mutta silti.

Laukassa teimme samaa keskiympyrää ja jatkoimme sitten laukassa koko uraa. Tehtävänä oli ratsastaa muuten reipasta laukkaa, mutta koota hevonen ympyrälle lyhyempään laukkaan – ei onnistunut lyhentäminen kertaakaan J. Mutta pidempiaikainen laukkaaminen oli tosi kivaa! Tällä kertaa Outi pääsi kokeilemaan Jekulla ratsastamista, enkä tiedä oliko hänestä laukkaaminen niin kivaa... Meinasimme kyllä tikahtua nauruun, kun Outi nosti laukan ohjeidemme mukaan käyttämällä ”miesmäistä” ääniapua. Sen verran komea basso ”LAUKKAA!” Outista lähti, että meinasin itsekin nostaa laukan siltä seisomalta.

Sujuvaa viikkoa toivottelee Salla

1 kommentti: