sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Kisakertomusta ja fiiliksiä



Eilen lauantaina olimme siis neljän hevosen , kuuden ratsastajan ja hyvän tukihenkilötiimin kanssa Luvialla kisaamassa aikuismestaruuksista, sekä parissa avoimessa luokassa.
Valmistelut alkoivat jo perjantai-illalla hevosten ja varusteiden pesun ja kiillotuksen, letitysten, tavaroiden pakkaamisen ja kaiken-mitä-en-enää-muista merkeissä. Kotiin päästiinkin vasta kymmenen maissa, takaisin tallille piti kuitenkin matkata jo seitsemän-kahdeksan tunnin päästä.


Ensimmäinen tiimi, Nyyti, Karina sekä Sinikka, Eero ja Tuulikki lähtivät matkaan jo hieman kuuden jälkeen, kun me "myöhäis"ryhmä saavuimme tallille hieman ennen seitsemää, puunasimme Reksin ja Irkun, pakkasimme tavarat, hevoset ja itsemme autoon ja lähdimme kohti Luviaa. Matkaa oli parisen tuntia ja se sujui ilman suuria mutkia, lastatessa olisi Irkku tosin halunnut hypätä Heidin syliin.

Kisapaikalla olimme puoli kymmenen maissa ja ehdimme katsoa Sinikan ja Karinan 60 cm radan. He hyppäsivät hienon radan Karinankin tajuttuaan homman nimen, alkuun tullut kielto ei haitannut.
Seuraavaksi saimmekin alkaa seurata ja jännittää  70cm aikuismestaruusluokkaa jossa meillä oli kaksi ratsukkoa. Sinikka ja Karina hyppäsivät hienon perusradan 0 vp. ja pääsivät uusintaan. 
 Harmiksemme Tuulikki putosi toisen esteen jälkeen Nyytiltä, onneksi hän ei kuitenkaan loukkaantunut.
Sinikka ja Karina hyppäsivät hyvän uusintaradan, kuitenkin yksi pudotus, ja olivat lopulta hienosti sijalla 10.

Seuraavaksi oli 80 cm avoin luokka johon siihenkin osallistui kaksi ratsukkoa, Eero ja Nyyti sekä minä ja Reksi. Itse jännitti ihan hirveästi kiivetä ponin selkään tiistain jälkeen, mutta periksi ei annettu.
 Meidän verkka oli ihan superhieno ja poni esitti todella hienoja ja pyöreitä hyppyjä, joten radalle lähtiessämme ei jännittänyt ihan niin paljoa. Näytin ponille esteitä odotellessamme ja kaikki näytti vielä hyvältä. Pääsimme lähtölinjankin yli, ja niin.... siihen se sitten taisi jäädäkin. Oltiin menossa esteestä yli, kunnes viimeisellä askeleella ratsuni päätti lähteä toiseen suuntaan. Muutaman pukin jälkeen keräsin ratsukkomme ja yritin uudestaan. Poni ei tullut edes lähelle ekaa estettä ja ratahenkilökunta kaikkosi ympäriltämme hyppivän ponin tieltä. Videolla tämä näyttää hauskalta, mutta täytyy sanoa että tilanteessa oli vitsit aika vähissä.
Eero ja Nyyti onneksi kävivät pelastamassa seuramme maineen ja hyppäsivät hienon perusradan ja uusinnan, molemmat puhtaita! Aika ei kuitenkaan riittänyt ja he sijoittuivat 10. sijalle.                                       

Seuraavaksi alkoivat kouluosuudet, joissa meillä oli kolme ratsukkoa. Kun kouluaidat oli kasattu, alkoikin jättiläismäinen aikuismestaruusluokka.
Reksin ja Elinan verryttely hieman takelteli ponin yrittäessä liukua ulos portista ja pari pukkiakin nähtiin. Rata oli kuitenkin tosi hieno, eikä kommelluksia sattunut. Prosentteja kertyi 58,095 ja sija jaettu 18.
Kirsi ja Irkku suorittivat myös erittäin hienon ja tasaisen radan, prosentteja oli 59,524.
Tuulikin ja Irkun rata oli myös erittäin hyvä, prosentit 55,238 ja sija 26.
Kaikki kouluratsukomme olivat erittäin hienoja ja radat onnistuneita ja saimmekin loppuun asti jännittää Kirsin sijaa ja mahdollista palkintojen jakoa. Harmiksi kuitenkin viimeiset kiilasivat ohi ja loppusijoitus Kirsillä ja Irkulla 12! Hieno saavutus näin isossa luokassa.
Pakattiin leiri ja hevoset ja lähdettiin Shellin kautta kohti Turkua. Tallilla hevoset vielä kävelytettiin ja vietiin sitten kaverit karsinoihin syömään ja lepäämään. Kotiin päästiin itse lähtemään kahdeksan aikaan, eli vähän lähtöajasta riippuen tuollainen 13-14 tunnin reissu. Täytyy sanoa että ainakin itseäni väsytti illalla hirveästi :)
Tosi kiva reissu kivassa porukassa. Todettiin kyllä että on meillä hienoja ja fiksuja hevosia, käyttäytyivät erittäin hienosti joka tilanteessa. Keli onneksi myös suosi, saatiin nauttia auringosta koko päivä. Kaikin puolin siis tosi kiva ja onnistunut reissu !
Kiitos kaikille ketkä oli mukana ja niille jotka ovat tsempanneet ja auttaneet meitä. Ja tietenkin iso kiitos seuralle ja Heidille jotka tekivät tämän päivän mahdolliseksi, lähtisin kyllä uudestaan! (tosin ehkä vähän paremmalla radalla... ) Kuvat tuleekin jälkeenpäin, olen tapellut niiden kanssa kolme tuntia joten olkoon.

- Oona






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti