maanantai 26. syyskuuta 2011

Voltteja ja väistöjä

Jopas ehtikin vierähtää melkein viikko viime tunnista! Lista kertoi tiimini toisen osapuolen olevan Elli, joka karsinassa koitti väittää olevansa pomo. Aluksi rapsuteltiin ja juteltiin Ellin vuoroin kuunnellessa tarkasti ja vuoroin narisuttaessa hampaitaan. Lyhyen tutustumisen jälkeen laitoin Ellin kiinni, jotta tunnille valmistautuminen sujuisi hieman helpommin ja nopeammin. Hieman kiirehtien ehdimme valmiiksi ajoissa, ilman ongelmia.

Tunnin tehtävinä olivat edelleen volteilla taivutukset sekä uutena lisänä pohkeenväistöt. Aluksi verryttelimme hevosia volteilla ja pohkeenväistöillä käynnissä. Elli tuntui taipuvan ja väistävän hyvin ja oli muutenkin ratsastaessa aivan eri hevonen kuin tallissa hoitaessa. Hetken harjoiteltuamme siirryimme jatkamaan samaa ravissa. Elli tuntui pitävän turpaansa jatkuvasti hieman koholla, mutta taipui ja väisti ravissakin nätisti ja askeliin oli helppo istua.

Ravissa teimme pitkille sivuille väistöharjoitteet niin, että kulmasta aloitettiin väistö keskihalkaisijalle ja takaisin uralle tehden kulmaan voltin. Sama toistettiin toisella pitkällä sivulla. Edetessämme laukkaharjoitteeseen lyhyeltä sivulta käännyttiin keskihalkaisijalle, väistettiin pitkälle sivulle tehden heti uralle palattua pienen voltin, jolta nostettiin laukka. Samaan päätyyn tehtiin vielä laukkavoltti ja laukkaa jatkettiin toiseen päätyyn pienelle ravivoltille, jonka jälkeen käännyttiin taas takaisin keskihalkaisijalle aloittamaan koko "rata" alusta. Tiimillämme meinasi olla vaikeuksia ylläpitää laukka voltilla ja toisaalta taas pysyä koottuna pitkällä sivulla, vauhti olisi ollut mukavampaa;)

Kaiken kaikkiaan Elli oli "ihan kiva", eli ei mitään pahaa sanottavaa mutta toisaalta en myöskään sille erityisemmin syttynyt. Tekeminen onnistui kunhan osasi pyytää ja Elli oli ihan reipas, mutta siinäpä se. Onneksi meitä on kuitenkin joka lähtöön, niin kaikkien ei tarvitse kaikkiin ihastua:) Itse pidin enemmän sekä Karinasta että Partekista, joten jännityksellä odotan vieläkö seuraavalla kerralla on vastassa Elli vai joku muu. Sen näkee onneksi jo parin päivän päästä.

Aurinkoista viikkoa!
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti