torstai 8. syyskuuta 2011

Partek - uusi tuttavuus

Vettä satoi taivaan täydeltä, kun eilen pääsin tallille. Listan mukaan tunnille oli tulossa seitsemän ratsukkoa, ja meinasin jo hämmentyä, kun nimeäni ei tuntunut parilla silmäyksellä löytyvän. Kolmannella läpiluvulla huomasin taulukon ulkopuolelle kirjoitetun Partek - Katja lisäyksen, eli yhteensä maneesissa seilaisi siis kahdeksan ratsukkoa. Viime viikon neljän ratsukon jälkeen olo saattaisi tuntua hieman ahtaalta.

Partek löytyi käytävän perältä ja ensimmäinen ajatukseni oli, että nyt ei kannata pudota, sillä maahan on matkaa melkoisesti;) Karsinassa Partek kääntyili ensin poispäin ja käytimme muutamia minuutteja ihan vain tutustumiseen. Vähän juteltuamme ja ruunaa rapsuteltuani sain ilmeisesti hyväksynnän ja Partek pysyi harjauksen ja suitsimisen ajan nätisti paikallaan. Ulkona maneesiin pääsyä odotellessa Partek nosti päänsä ylös ja tajusin katselevani ylöspäin turvan alapuolta. Jännä tunne, kun itselle on tuota pituutta kuitenkin kertynyt ja harvemmin sitä kokee itsensä pieneksi hevosten kanssa:) Tässä vaiheessa viimeistään kirkastui, että Partek ON iso! (Otin kiitollisena vastaan tarjotun jakkaran, kun Dinon satulan saatuani oli aika kiivetä selkään!)

Partekin käynti muistutti hieman kamelin askellusta, satulassa keinui pehmeästi puolelta toiselle. Ruuna tuntui kuitenkin taipuvan aika kivasti ja yrittämisen halu oli suuri! Ravi oli helppo sekä istua että keventää, eikä selässä loppujen lopuksi hirveästi kiinnittänyt huomiota hevosen kokoon. Aloitimme siirtymisharjoituksilla, eli käänsimme pitkältä sivulta keskelle pysähdykseen ja jatkoimme ravissa takaisin uralle. Siirtymisten jälkeen teimme ravissa pääty-ympyröitä, joita aloimme muutaman kierroksen jälkeen pienentää volteiksi. Lopulta nostimme päätyvoltilta laukan, laukkasimme toiseen päätyyn ympyrälle ja vielä seuraavan pitkän sivun puoleen väliin.

Jos kuvittelin vielä viime viikolla, että Karinalla on iso laukka, niin Partekilla se oli valtava! Mukana oli kuitenkin hyvä keinua ja päästyämme vauhtiin olisi laukkaa voinut jatkaa useammankin kierroksen;) Hieman täytyi totta kai alussa hakea yhteistä säveltä, mutta kaiken kaikkiaan Partek oli oikein mukava uusi tuttavuus ja ratsastan ruunalla mielelläni toisenkin kerran.

Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti