torstai 8. syyskuuta 2011

Lenttu-renttu :)

Loivat väistöt uraa kohti, hallitut laukannostot ja lopulta pääty-ympyrä keskilaukassa olivat tiistain tuntimme harjoitukset. Aloitimme tunnin tekemällä käynnissä lyhyeltä sivulta käsin loivan väistön uraa kohti ja siitä siirtymän raviin. Ravissa tätä jatkettiin niin, että uralle päästyä piti tehdä siisti laukannosto. Melko moni hevosista ennakoi tehtävää ja aloitti väistön liian aikaisin, oli yllättävän hankalaa pitää ratsu ensin suorana ja saada aikaan hallittu väistö eikä mitään kiihdytystä ennen laukannostoa.

Menin jälleen Lentulla eikä meistä tullut kavereita vieläkään. Se tuntuu jotenkin ponimaisen itsepäiseltä ja lusmulta. Kulmat ja voltit se mielellään oikoo pahasti, ellei naputa voimakkaasti sisäpohkeella. Kun voimakas sisäpohje välillä unohtui, nojasi Lenttu sisään niin että ihme ettei jalustin hiponut maata. Jälleen oikealla ohjalla oli painoa enemmän kuin tarpeeksi, mutta nyt yritin tietoisesti lopettaa vetokilpailun sen kanssa, vähän heikolla menestyksellä tosin. Mutta ehkä kuitenkin paremmin kuin viime kerralla. Totesin jälleen, että vaikka hevosesta ei tykkäisikään, kannattaa samalla ratsulla mennä muutamankin kertaa peräkkäin, yleensä yhteistyö paranee kerta kerralta.

Päivi sai kokeilla uutta Partek-kimoa. Tallissa se käyttäytyi kivasti kuten myös talutettaessa. Tunnilla se teki kiltin oloisesti pyydetyt tehtävät, Päivi kehui että oikein mukava hevonen. Kuulemma laukka on kiva istua, ravi vähän hankalampi muttei paha. Partek kuumeni kun laukkasimme pääty-ympyrää, mutta näytti olevan ihan hallinnassa kuitenkin. Isolta se näyttää, miten isoksi mahtaakaan kasvaa kun saa vähän lihaksia. Toivottavasti se pysyy yhtä tasaisen oloisena ja ennen kaikkea terveenä.

Jekulla oli tiistaina kisapäivä, tai niin se tuntui ajattelevan koska vei Outin hermot kiihdyttelyllään. Melko hyvin se pysyi laukkaharjoituksessa muiden mukana, mitä nyt tosiaan vauhtia oli niin että tanner tömisi. Jekun vauhti ei kuitenkaan tunnu selkään ollenkaan pahalta, sillä on niin tasaiset askelet. Heidi juoksi sen rinnalla hetken osoittaakseen kuinka tasaista menoa siltä odotetaan, ja kilttinä ruunana se ymmärsi heti hidastaa ja homma lähti toimimaan hienosti.

Kirpeää syyskuun alkua toivottaa Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti